-- Adversting 9 REKLAM ALANI --

-- Adversting 10 --

AK Parti Sözcüsü Çelik: Türkiye her zaman Azerbaycan'ın yanındadır

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK sonrası önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti Sözcüsü Çelik, Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan çatışmalarla ilgili olarak "Türkiye her zaman Azerbaycan'ın yanındadır, Ermenistan'ın barbar saldırganlığı son bulsun." dedi.

2020-09-29

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Sayın genel başkanımız teşkilat başkanlarına kongre ile ilgili talimatlar verdi. Ekim ayında kongrelerimiz başlayacak. Sayın Cumhurbaşkanımız imkanlar müsait olursa kongrelere katılacaklardır. İnsan Hakları Başkanlığımız kapsamlı bir şekilde kendisine ait dosyalarla ilgili yaklaşımları, stratejileri sundu. Çevre ve Şehircilik Başkanlığımız Çiğdem Hanım çok kapsamlı bir sunum yaptı. Kuzey kutbundaki buzulun üstünde tek başına kalmış, herhangi bir yere gidemeyen kutup ayısının durumu istisnai bir örnek değil. Sanayileşmiş ülkeler denilen bazı ülkeler konuyu geriden takip ederek kirletme oranların azaltılmasına vurgu yapıyorlar. Bunun yeterli olmadığını, kapsamlı bir şekilde olması gerektiğini Çevre ve Şehircilik Başkanımız anlattı.

Sayın Emine Erdoğan hanımefendi öncülüğündeki 06 projesi uygulamaya konuldu. İstanbul Havalimanı'nın risk belgesine sahip olması gibi istisnai durumlar, başka ülkelerde olmayan öncülüklerimiz var.

Kuveyt Emiri'nin vefat ettiğine dair bir haber var. Allah'tan rahmet diliyoruz. DRost ve kardeş Kuveyt halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Türkiye'nin terörle mücadelesi dünyanın en meşru mücadelesidir.

AZERBAYCAN- ERMENİSTAN ÇATIŞMASI

Ermenistan soykırımvari saldırıda bulundu

Ermenistan'ın Azerbaycan'a haksız, hukuksuz, barbarca saldırısı sonucu Azerbaycan'da da şehitlerimiz var. Kardeş Azerbaycan'ın yanlarında olduğumuzu ifade ediyor, başsağlığı diliyoruz.

Türkiye her zaman Azerbaycan'ın yanındadır.

Ermenistan'ın barbar saldırganlığı son bulsun.

Türkiye, Azerbaycanlı kardeşlerimiz nasıl istiyorsa, ne şekilde istiyorsa her zaman yanlarında olmaya davam edecektir.

Azerbaycan ve Türkiye aynı kadere, aynı geleceğe, aynı değerlere sahip iki ülke.

Ermenistan'ın sivil yerleşim yerlerine saldırısı uluslararası hukukun açık ihlalidir. Uluslararası toplum Ermenistan'ı kınamalıdır.

Azerbaycan, topraklarını müdafaa hakkına sahiptir. Karabağ bölgesi Azerbaycan toprağıdır. Ermenistan orada işgalcidir.

Ermenistan işgal ettiği toprakları terk ettiği anda sorun çözülür. Kimsenin Ermenistan saldırdıktan sonra Azerbaycan'a itidal tavsiye etmesi gibi bir yaklaşımı kabul edilemez.

DOĞU AKDENİZ'DEKİ GELİŞMELER

ABD'nin tarafsızlığına gölge düşüyor.


ETİKET :   AK Parti Ömer Çelik Kuveyt Emiri Ermenistan Azerbaycan şehitlerimiz

Tümü