-- Adversting 9 REKLAM ALANI --

-- Adversting 10 --

Bakan Çavuşoğlu ve Almanya Dışişleri Bakanı Maas'tan önemli açıklamalar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas Almanya'daki basın toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulunuyor.

2020-07-02

İşte basın toplantısından öne çıkan konuşmalar;

HEIKO MAAS

SEYAHAT UYARISI

Birçok konuyu ele aldık. Turizm konunu ele aldık. Bu konunun ne kadar önemli olduğunun ve ne kadar çok kişiyi etkilediğini biliyoruz.

Almanya bunu AB kapsamında ele almak istiyor. Seyahat kısıtlamaları konusunda önemli adımlar atıldı, liste hazırlandı.

Her bir ülkenin hangi tedbirleri aldığına bakıyoruz. Bugün de bu konuda birçok bilgi edindik. Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'na da bu veriler iletilecek. Yeni vakaların dikkate alınması gerekiyor.

Genel olarak Türkiye'ye seyahat açısından, bu liste ailesini akrabalarını görmek isteyenleri içermiyor tabii ki. Onlar rahatlıkla gelebilirler ancak biz daha çok kapsamlı bir şey yapmak istiyoruz.

Sayın Mevüt Çavuşoğlu'na çok teşekkür ediyoruz ziyareti için.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU

Bugün Berlin'de dostum Maas'ın ziyareti için burada bulunuyor ve kendisine teşekkür ediyorum.

Avrupa Birliği kurumları ile iyi bir diyaloğumuz var. Birlikte çalışırsak iyi mesafeler katedebiliriz.

Bugün de beklentilerimizi burada samimi şekilde dile getirdik. Avrupa'da vize serbestisi, göçmen konusu konularını ele aldık.

Yunanistan dahil tüm ülkelerle karşılıklı saygı ve çıkar çerçevesinde diyalog kurmaya çalışıyoruz.

Suriye'de kalıcı bir barış ve istikrar önemli. Avrupa Birliği'nin de burada oynayacağı rolü de önemli.

Libya'da da kalıcı bir ateşkes yaratmaya çalışıyoruz. Ancak Hafter'in ateşkes konusunda tavrını da gördük. Berlin Konferansı'nda neler olduğunu da bu konuda çok çaba sarfeden dostum Heiko ve Sayın Şansöyle Merkel de gördü, yani Hafter'in ateşkes konusundaki isteksizliği.

SEYAHAT UYARISI

Almanya bizim ticaret konusunda en önemli ortaklarımızdan. Seyahat ve turizm konusunu da bugün ele aldık. Biz güvenli ve sağlıklı ortamda Almanya ve diğer ülkelerden gelecek misafirlerimizi ağırlamaya hazırız. Tüm önlemlerimizi aldık. Zaten uçuşlar başladı, 8 şehre THY uçuyor. Özel şirketlerimiz uçmaya başladı. Turistler de yavaş yavaş gelmeye başladı. Ama burada önemli olan objektif veriler çerçevesinde seyahat uyarısı kararını gözden geçirmesidir. Biz son rakamları da Heiko'ya verdik. Sağlık konusunda en iyi konulardan birisi Almanya diğeri de Türkiye'dir. Zaten Dünya Sağlık Örgütü de bu konuda hakkımızı veriyor. AB'nin listesinde görüyoruz ki siyasi kararlar alınmış.

Ben inanıyorum ki bugünkü görüşmemizden sonra bu konudaki kararları birlikte alacağız. Turizm önemli ama en önemlisi de insanların sağlığı. Bizim için Türk vatandaşlarımız kadar Alman vatandaşlarının da sağlığı önemli. Bunu da vurguladık bunu. Ben bugün burada samimi ve verimli toplantı için dostum Heiko'ya da teşekkür ediyorum.

Görüşmelerin olumlu neticelenmesini umuyorum. İnşallah yakın zamanda turistleri ağırlayacağız.

LİBYA KONUSU

Libya konusunda bizim tavrımız net. Burada Hafter'in bir meşruiyeti yok.

Gemilerimizin (Fransız gemilerine) kilit attığı iddiası doğru değildir. Burada Fransa'nın tavrı doğru değildir. Bizim Fransa'dan beklentimiz bizden özür dilemeleridir.


ETİKET :   HEIKO MAAS Turizm Almanya Seyahat diyalog uçuşlar Fransa

Tümü