-- Adversting 9 REKLAM ALANI --

-- Adversting 10 --

Bosna Hersekli Sırp lider, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi'ni kabul etti

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Sırp üyesi ve Başkanı Zeljka Cvijanovic, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin ile görüştü.

2022-12-28

Saraybosna

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Cvijanovic, Büyükelçi Girgin'i, başkent Saraybosna'da kabul etti.

Taraflar, Bosna Hersek ve Türkiye arasındaki iyi ilişkiler ile ekonomi ve turizm alanlarındaki iş birliğinin geliştirilmesi konularını konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yeni görevi için kendisine tebrik mesajı yolladığını belirten Cvijanovic, Erdoğan'a "ikili ilişkileri güçlendirme sözleri" için teşekkür etti.

Cvijanovic, ayrıca, Girgin'e ülkesindeki mevcut siyasi durum hakkında bilgi verdi.

Bu arada, Bosna Hersek'te 2 Ekim'de düzenlenen seçimlerde, ülkenin en yetkili makamı olan Devlet Başkanlığı Konseyinin Boşnak üyeliğine 11 siyasi partiden oluşan muhalefet blokunun desteğini alan Sosyal Demokrat Partinin (SDP) adayı Denis Becirovic, Hırvat üyeliğine Demokratik Cephe (DF) ve Halk Birliği (GS) koalisyonunun adayı Zeljko Komsic, Sırp üyeliğine Bağımsız Sosyal Demokratlar Birliğinin adayı (SNSD) Zeljka Cvijanovic seçilmişti.

Kaynak: AA


ETİKET :   Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin Bosna Hersek bosna hersek devlet başkanlığı konseyi sırp üyesi Zeljka Cvijanovic Saraybosna

Tümü