-- Adversting 9 REKLAM ALANI --

-- Adversting 10 --

Doktor eşini vahşice katletti

Ankara’da Op. Dr. Zeynep Erdoğan, 8 ay önce evlendiği eşi Mehmet Erdoğan tarafından bıçaklanarak katledildi. Tedbir kararına rağmen cinayeti işleyen 13 suçtan sabıkalı Mehmet Erdoğan, ellerini bağladığı üvey oğluna da işkence yaptı. (Paşa Alyurt/Milliyet)

2021-05-11

Kadın doğum uzmanı Op. Dr. Zeynep Erdoğan (47), önceki gece Ankara Mutlukent Mahallesi’ndeki evinde, 8 ay önce evlendiği Mehmet Erdoğan (47) tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Zeynep Erdoğan’ın ilk evliliğinden olan oğluna da ellerini bağlayarak işkence yapan ve beyin kanaması geçirmesine neden olan Mehmet Erdoğan, olay yerinden bir sokak ötede arabasında otururken yakalandı. Katil kocanın tedbir kararına rağmen eve gelerek olayı gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Olay, Çankaya ilçesi Mutlukent Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 8 ay önce evlenen çift arasında gece saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Mehmet Erdoğan, eşi Zeynep Erdoğan’ın ve onun ilk evliliğinden olan erkek çocuğu A.A.’nın ellerini bağladı. Katil zanlısı, küçük çocuğu evin en alt katına götürerek burada işkence yaptı. Eşini de beş bıçak darbesiyle öldüren zanlı, daha sonra evden ayrıldı.

OĞLU YOĞUN BAKIMDA

Elleri bağlı şekilde evden dışarı çıkmayı başaran A.A.’yı gören komşular, durumu polise ve çiftin yakınlarına bildirdi. Olay yerine gelen ekipler Zeynep Erdoğan’ın yaşamını yitirdiğini belirledi. Erdoğan’ın cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırılırken oğlu A.A. ise, kafa travmasına bağlı beyin kanaması teşhisiyle Ankara Şehir Hastanesi’nde yoğun bakıma alındı.

SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI

Cinayetin ardından polis tarafından evinden bir sokak ötede aracının içinde yakalanan Mehmet Erdoğan, eşinin kendisine “Sen yakışıklı değilsin, senden daha yakışıklı birini bulup onunla evleneceğim” dediğini iddia etti. Mehmet Erdoğan’ın 2020’de dolandırıcılık suçundan cezaevine girdiği, daha sonra Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında salıverildiği bildirildi. Katil zanlısının tehdit, uyuşturucu, hırsızlık gibi 13 suçtan kaydının bulunduğu tespit edildi. Öte yandan çiftin internet üzerinden tanıştığı, Mehmet Erdoğan’ın kendisini mühendis olarak tanıttığı öğrenildi.

TEDBİR KARARI VARDI

Zeynep Erdoğan’ın eşinden evliliklerinin dördüncü ayında, kendisini tehdit ettiği gerekçesiyle şikayetçi olduğu, önce 90 günlük koruyucu tedbir, 18 Kasım 2020’de ise 180 günlük önleyici tedbir kararı aldırdığı da ortaya çıktı. Mehmet Erdoğan, çıkarıldığı mahkemece kasten öldürme suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

MUAYENEHANESİNİ BİR AY ÖNCE AÇMIŞ

Almanya’da 1974’te dünyaya gelen Op. Dr. Zeynep Erdoğan’ın tıp eğitiminden sonra Türkiye’ye gelerek Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi’nde çalıştığı öğrenildi. Zeynep Erdoğan’ın Söğütözü Beştepe Mahallesi’ndeki muayenehanesini de bir ay önce açtığı ifade edildi. 3 çocuk annesi Erdoğan’ın, meslektaşları ve hastalarınca çok sevilen bir isim olduğu bildirildi. Erdoğan’ın geçen ay yakın çevresine boşanmayı düşündüğünü söylediği belirtildi. İddiaya göre, Erdoğan evdeki para ve altınlarının eksildiğini fark etti. Durumu eşine söyleyince çift arasında tartışma yaşandı. Bu tartışmalar ilerleyen dönemde de devam etti.


ETİKET :   Kadın doğum Ankara işkence beyin kanaması Katil tartışma otopsi polis

Tümü