-- Adversting 9 REKLAM ALANI --

-- Adversting 10 --

G20'den 2022 ortasına kadar dünya nüfusunun yüzde 70'inin aşılanması hedefi

Dünyadaki 20 büyük ekonominin maliye ve sağlık bakanları, dünya nüfusunun yüzde 70'inin 2022 yılının ortasına kadar korona virüs (Covid-19) salgınına karşı aşılanmasını sağlamak için adım atacaklarını bildirdi.

2021-10-30

Dünyanın en büyük 20 ekonomisi, İtalya'nın dönem başkanlığında düzenlenen G20 Maliye ve Sağlık Bakanları toplantısında bir araya geldi. Başkent Roma'da düzenlenen G20 toplantıları kapsamında pandemi ve mali konular birlikte ele alındı.

Toplantıya ülkelerini temsilen katılan bakanlar gelecek yıllarda yaşanabilecek olası pandemilere karşı nasıl bir yol izleneceğini görüştü. Toplantının ardından yayımlanan ortak bildiride, dünya nüfusunun yüzde 70'inin 2022 yılının ortasına kadar Covid-19'a karşı aşılanmasını sağlamaya yönelik adımlar atılacağı belirtildi.

Bu konuda etkili bir yönetim elde etmek amacıyla özel bir 'pandemi görev gücü' oluşturulması konusunda mutabık kalındığı bildirildi.

Dünya genelinde aşılama oranlarının hala çok düşük kaldığının ifade edildiği toplantılarda aşı patentlerinin konuşulmadığını belirten Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz, "Dünya çapında çok sayıda aşımız var, ancak gerçek şu ki dünyada aşılananların payının çok düşük olduğu alanlar var" diye konuştu.

Mustafa Ulusoy
 

Kaynak: IHA


ETİKET :   G20den 2022 ortasına kadar dünya nüfusunun yüzde 70inin aşılanması hedefi

Tümü