-- Adversting 9 REKLAM ALANI --

-- Adversting 10 --

Galatasaray Doğranıyor

Galatasaray Doğranıyor

2022-08-14
Melih Alpan
Melih Alpan

Sezon yeni başladı. Yeni yönetim, yeni teknik heyet, yeni futbolcular. Galatasaray taraftarı da yeni sezonun yenilikleri adına ligin 2. maçı öncesi kombineleri bitirdi, satışa çıkan iç saha biletlerini 90 saniyede tüketti, o yenilenmiş Galatasaray'ını izlemek için Galatasaray Nef'e akın etti.

Galatasaray için her şey çok güzel değil mi? Geçen sezonun üstüne 8 tane transfer yapılmış, hepsi de birbirinden kaliteli.

Bana soracak olursanız, geçen sene ki kadro da kötü değildi. Ama 5 ya da 6 maç üstüste yapılan hakem katliamı ve şampiyonluk yarışından Galatasaray'ın düşürülüşü gözümün önüne geliyor da hırsım hala geçmemiş olacak dizi film gibi hatırlıyorum. Gerek taraftar gerek yönetim fazlaca olmayan anlık tepkilerle o zaman hararet yapsa da maçlardan 1 saat sonra herşey unutuldu ve yüreği Galatasaray sevgisiyle dolu olanlara koskoca Galatasaray'ı küme düşme potasında izlettiler.

Herşeyi unuttuk diyelim. Yeni federasyon, yeni MHK, yeni kurullar değişen hiç bir şey yok.

Perde arkasından siyasi gücü arkasına alan bazı aklıevveller Türk Futbolunda maalesef bütün dizginleri ellerinde tutuyor. Tepki gösterirsenizde yalan ve iftiralarla zeytinyağ gibi üste çıkıyorlar.

Futbol medyası derseniz o başka bir komedi dram tez konusu. Kalemlerini reklam parasına satmış bir sürü şaklaban. Doğru gördüklerini inkar eden zavallılar.

Galatasaray sezonun ilk maçında deplasmanda Antalyaspor'a konuk oldu. Geçen sezon randımanı ve yeni transferleriyle oturmuş takım görüntüsü veren 16 maçlık yenilmezlik serisi olan Antalyaspor'a yeni takım kurgusundaki Galatasaray top oynatmadı.

Galatasaray'ın bu kıpırdanışını gören hakem hemen devreye girdi maçın başlarında yayıncı kuruluşun bile net görüntü veremediği pozisyonda Nelsson'a sarı kart, olmayan pozisyonda Galatasaray aleyhine penaltı verip Sergio Oliveira'nın pozisyonunda Galatasaray lehine penaltıyı vermedi. O sırada VAR'da pozisyonları izlemesi gereken 6 saniyeci hakem de herhalde çizgi film seyrediyordu. Neyse Galatasaray galip geldi organize kötülük ve yenilenmiş hakem katliamı sosyal medyada 15 dakikada unutuldu. Arkasından Okan Buruk ve futbolculara eleştiriler yağdı. Cılız da olsa Tudor, Torrent ve Fatih Terim mesajları gördük.

Hafta boyu transfer sevdasıyla Galatasaray'ı takip ederken emin olun Galatasaray düşmanları boş durmamış. Galatasaray'ın Giresun maçında oluşacak şöleni nasıl zehirlerizin hesabını yapmışlar.

Önce maç öncesi galibiyetten çok emin olan Giresun hocası Hakan Keleş vardı. Galatasaray taraftarı onunla alay etti ama 50 bin taraftarın önünde 8 yeni transferli Galatasaray karşısında hoca GALİP geleceklerinden çok emindi. Maç sonu açıklamaları ise bana göre garip, aynı zamanda oynattığı çağdışı futbol, 11 futbolcuyla defans hakemi de yanına alınca oldukça kolaylaşıyor. Bir de golü atana kadar hakemin her düdüğünde kulübeden fırlayan o hoca Galatasaray'ın penaltı pozisyonlarını ne hikmetse göremedi. Bu tarz hocaları övüp tebrik eden medya maymunları da kazandıkları parayı afiyetle yiyiyor.

Bir de Giresun maçında hakem Kadir Sağlam ve VAR. Evlere şenlik kondisyonu olmayan hakemi Galatasaray maçına atayan MHK o daha

artniyetli.

Emre Akbaba'ya ve Torreira'ya ceza sahası içinde yapılan hareketler kesinlikle penaltı bunlara penaltı çalamayan hakemin düdüğü astırılır lisansı iptal edilir. VAR'mı dediniz o başka bir komedi. Şayet bir gün tarafsız bir futbol yönetimi gelirse bu rezaletleri açık bir şekilde izleyeceğiz.

Sonuçta sezon başında uyarmıştık Galatasaray isen ne kadar iyi transfer yaparsan yap istediğin hoca ve yönetimi başa getir tepki göstermediğin sürece hiç bir şey değişmez.

Değişmeyen şey organize kötülük ve hakem katliamı kaldığı yerden devam ediyor, amaç Galatasaray'ı şampiyonluk potasına sokmamak. Orta sıralarda idare etsin ve Avrupa kupalarına mümkünse gitmesin es keza bir kupa getirebilir. İşte böyle şeytanca düşüncelerin eşiğinde 2 maçta verilmeyen 3 penaltın, aleyhine haksız 1 penaltı ve abuk subuk sarı kartlar.

Bu kara zihniyetli kara gömleklilere önce sahada futbolcular tepki verecek, milli maçta futbolcumuz oyun devam ederken yapılan penaltıda yerden kalkmayarak oyunu durdurup hakemi VAR'a göndermişti Enes Ünal'dı yanlış hatırlamıyorsam.

Gerekirse teknik ekip ve yönetim tepki verecek bunlara meydanı bu şaklabanlara bırakmayacaklar.

Galatasaray taraftarı da eskiyi bırakıp Galatasaray'ın geleceğine bakacak. Her puan kaybında Tudor, Torrent ve Fatih Terim yakarışları Galatasaray gibi futbol vizyonerlerine yakışmıyor. Hocayıda futbolcuyu da eleştirebilirsiniz. Ama kıyaslama yapmayın. Üstelik şu maç günleri bilmem kim Fatih Terim'i ziyaret etmiş, ah hocam vah hocam

sızlanmalarını bir kenara bırakın. Galatasaray'ın teknik direktörü Okan Buruk'tur. Yönetim sözleşmesini feshetmediği sürece de Okan Buruk takımın başındadır. Aksi takdirde sızlanmalar hariçten gazel okumaktır.

Transfer sezonu bitmeden kendi görüşümü ilave edeyim. Evander'in alınmasını isterim. Nelsson 25 M Euro'yu veren takıma gidebilir. Kerem kendisine gelen tekliflerle kafasını futbola veremiyor 15-20 M Euro bandında o da gidebilir. Galatasaray'da her futbolcunun yeri bir şekilde dolar. 2 stoper 2 kanat 1 10 numara 1 forvet alırsın daha zaman var. Ben bu sene transferleri yapanların futbol aklına güveniyorum.

Sonuçta kendine Galatasaraylı diyen herkes organize kötülüğün oyunlarını bozmak için yönetimine, hocasına ve futbolcularına gönülden bağlansın,eleştirileri sezon sonuna bıraksın. TFF, MHK ve organize kötülük Galatasaray taraftarına direnemez. Mayıs ayında 23. şampiyonluğu kutlamaya başlarız.

Hep söylüyorum söylemeye devam edeceğim Türk futbolunun başına gelen yöneticiler hep Galatasaray'ı bitirmeye geldiler ama farkında olmadan Türk Futbolunu bitirdiler.

Kalın Sağlıcakla...

MELİH ALPAN


ETİKET :   Galatasaray galatasaray doğranıyor

YAZARIN DİĞER YAZILARI

UYUMAYIN FARK VAR !!! 2024-01-14 FUTBOL YORUMCULARI AĞLAR MI? 2024-01-08 SON NEFES GALATASARAY 2023-12-31 Galatasaray ve Değerlerine Saldıranlar 2023-08-24 MHK'nin Hakem Resitali 2022-10-16 Kerem ve Yunus'un Her Şutu... 2022-10-02 GALATASARAY DÜŞMANLIĞI 2022-09-20 GALATASARAY ZİRVEDE 2022-09-17 Galatasaray Üzecek! 2022-09-12 Galatasaray Ruhu Geri Geldi 2022-09-06 4 Maç Verilmeyen 5 Penaltı 2022-08-29 ASLAN GOMİS ATTI GALATASARAY KAZANDI 2022-08-20 Galatasaray Doğranıyor 2022-08-14 Galatasaray'ı Rahat Bırakın... 2021-06-01 Suçlu Hoca ve Futbolcular mı? YAPMAYIN! 2020-10-02 Vur Kır Parçala...Hakem ''Oyna Devam'' 2020-06-15 RENGİMİZ KIRMIZI BEYAZ OLSUN 2020-06-08