-- Adversting 9 REKLAM ALANI --

-- Adversting 10 --

GALATASARAY DÜŞMANLIĞI

2022-09-20
Melih Alpan
Melih Alpan

Süper Ligde 7 hafta sonunda Lider Adanademirspor ile aynı puanı paylaşan ve 2.sırada yer alan Galatasaray 1 Ekim 2022 Cumartesi günü Adanademirspor ile deplasmanda karşılaşacak.
Geçen sezon 7 maç üstüste hakemler tarafından önü kesilen Galatasaray için görülüyor ki bu sene önlemler çok önceden alınmış.
Bakın şimdi hoca ve kadro değişikliğine giden Galatasaray'ın lig başlangıcındaki 9 maçının 6 tanesi deplasman, üstelik bu fikstür hazırlanırken ne kadar enterasanki iklim şartları bile göz önüne alınarak maç dağılımı yapılmış. Birde şampiyonluk rakiplerinin fikstürlerine bakınca tam tersi durum söz konusu.
Saha içine dönersek 7 maçta Galatasaray lehine verilmeyen tartışmasız gri bile olmayan 8 penaltı var. Aleyhine, olmayan pozisyondan, 1 penaltı verilmiş.
Galatasaraylı futbolculara haketmedikleri 5 sarı kart, 1 kırmızı kart gösterilmiş. Rakiplerinin sert faullerle görmesi gereken çok sayıda sarı kart ve bunun akabinde çıkacak kırmızı kartları es geçilmiş. Rakipler her şart ve koşulda cesaretlendirilmiş.
Hakem cinliği dediğimiz maç esnasında takdir haklarını rakipten yana kullanıp, Galatasaray ataklarını faullerle durdurup Galatasaray'ın oyun hızını kesmek 7 maçta da istisnasız hakemler tarafından uygulanmış.
Üstelik istatistiklerde en fazla hücum atraksiyonunda bulunan Galatasaray'ın lehine tartışmalı hiç bir pozisyonuna VAR müdahale etmemiş.
Galatasaray başkan nezdinde bu şikayetlerini federasyona ilettiğinde ''Yapılanların farkındayız Kasım'a kadar sabredin'' cevabını bizzat federasyon başkanından almış.
Yani Galatasaray'ın hakkının hakemler tarafından yendiğinin resmi olarak bilinip zikredilmesi tescillenmiş.
Yayıncı kuruluş VAR sistemine yayın aktarımıyla en büyük destekçi ama yayıncı kuruluş bile tarafgir olmuş. Galatasaray'ın lehine olan posizyonlar yayıncı kuruluş tarafından ya es geçiliyor ya da onca yayın kalitesine rağmen çözülmesi zor açılı görüntüler ekrana getirilerek dezanformasyon yaratılıyor.
Şimdi bana diyeceksinizki o da bir şeymi Futbol Federasyonunun Resmi Twitter hesabı bile yanlı paylaşım yapıyor. Evet o da doğru.
Futbol Medyası ise Maşallah tam bir Galatasaray düşmanlığı yapıyor. Dertleri ne Galatasaray takımı, ne de taraftarı, maçlara konsantre olamasınlar. Aldıkları reklam paraları karşılığında tetikçileriyle Galatasaray'a aleyhte algı oluşturup masa başında şampiyon belirlesinler.
Biliyorsunuz futbol profesyonel bir oyun. Ama bazı oyuncular Galatasaray'dan başka takımlara gidip futbol oynamayacaklar mı? Daha önce Galatasaray'da oynadılar diye suçlu mu bunlar?
Futbol yorumcusu sıfatı ile öyle bir algı yaratıyorlarki, önümüzdeki örnekten bahsedelim Adanademirspor-Galatasaray maçında Adanademirspor'da daha önce Galatasaray'da oynamış 4 futbolcu var. Şimdi bu futbolcular dan 1 tanesi olur ya o gün kötü bir oyun sergilese adını yaftalayacaklar. Ama geçen sene kiralık oynayan Yunus gibi Galatasaray'a gol atınca susacaklar.
Birisi çıkıyor Sacha Boey Galatasaray'ın futbolcusu değil diyor.
Sadece bu değilki Torreira'nın yaşını bilmeyen hayatında futbol oynamamış biri devletin kanalına çıkıp bu futbolcu öznesinde Galatasaraylı futbolcuları kötülüyor.
Aynı devlet kanalında başka bir yorumcu Süper Ligde adı ya da soyadı Türk olmayan başka ülke pasaportlu oyuncular, ya da adı soyadı Türk olmasına rağmen başka ülke pasaportuna sahip Türkçe bilmeyen futbolcular oynarken bunları görmezden gelip Galatasaray futbolcusuna Türk statüsünde oynayamaz araştırdım TC nüfus kağıdı ve pasaportu yok diyebiliyor.
Neyse futbolu çok bilen arkadaşlara sormak lazım. Diyelim Galatasaray bir maça çıktı, süper oynadı, rakibini sahadan sildi, hatta rakibinin futbolcularını kendi oynadığı güzel futbolla oynatmadı. Şimdi oynayamayan bu rakip futbolcular şike mi yapmış oluyor?
Maalesef Galatasaray'a karşı 2000 yılından beri uygulanan aleyhte algı organizasyonu bu.
Galatasaray'ın efsanesi Fatih Terim için çekilen bir belgesel bile Türkiye'de ne kadar çok Galatasaray düşmanı olduğunu gösteriyor.
Seyretmeyin kardeşim paralı dijital platformda bir belgesel yayına girmiş kim sizi zorluyorki. Seyrediyorsunuz sonra kıskançlıktan abuk subuk konuşuyorsunuz.
Bu kadar çok Galatasaray düşmanlığı hayra alamet değil yalnız. Bunların içinde Galatasaraylıyım diyerek ortalıkta yorumculuk yapan taklacı şaklabanlarda var. Ellerinde olsa Okan Hocanın da yönetimdeki bazılarının da bastığı yeri oyacaklar ama şu an çaresizler. Çünkü yönetim transferleriyle Okan Hoca da futboluyla bunları susturdu.
Tuşlara öyle bir basıyorlarki dertleri Okan Buruk'un oğlu Ali Yiğit Buruk bile olmuş insanlıktan nasibini almayanların.
Arma Sevdalısı Galatasaraylılar siz sadece sahaya odaklanın yüksek konsantrasyonla takımınız Galatasaray'ı destekleyin. Algıcı, manipülatif kalemini paraya satan şaklabanları görmezden gelip Adanademirspor maçına odaklanın.
Adanademirspor iyi bir takım onunda ligde hakları yeniyor. Dostça, iyi oynayıp kazanacağımız heyecanı son dakikaya kadar yaşayacağımız bir maç olur temennisiyle...
Kalın Sağlıcakla...
Melih ALPAN


ETİKET :   Galatasaray Yusuf Demir Adanademirspor Cumartesi Melih ALPAN

YAZARIN DİĞER YAZILARI

UYUMAYIN FARK VAR !!! 2024-01-14 FUTBOL YORUMCULARI AĞLAR MI? 2024-01-08 SON NEFES GALATASARAY 2023-12-31 Galatasaray ve Değerlerine Saldıranlar 2023-08-24 MHK'nin Hakem Resitali 2022-10-16 Kerem ve Yunus'un Her Şutu... 2022-10-02 GALATASARAY DÜŞMANLIĞI 2022-09-20 GALATASARAY ZİRVEDE 2022-09-17 Galatasaray Üzecek! 2022-09-12 Galatasaray Ruhu Geri Geldi 2022-09-06 4 Maç Verilmeyen 5 Penaltı 2022-08-29 ASLAN GOMİS ATTI GALATASARAY KAZANDI 2022-08-20 Galatasaray Doğranıyor 2022-08-14 Galatasaray'ı Rahat Bırakın... 2021-06-01 Suçlu Hoca ve Futbolcular mı? YAPMAYIN! 2020-10-02 Vur Kır Parçala...Hakem ''Oyna Devam'' 2020-06-15 RENGİMİZ KIRMIZI BEYAZ OLSUN 2020-06-08