-- Adversting 9 REKLAM ALANI --

-- Adversting 10 --

Galatasaray Ruhu Geri Geldi

2022-09-06
Melih Alpan
Melih Alpan

Galatasaray-Gaziantep maçın öncesi hakemin kim olduğu 5 gün önce belli olmuştu. Endişelerim arttı. Belki VAR adaletli olur maç dengelenir diye düşündüm. Gerçekten VAR'a adaletli biri atandı. Hiç olmazsa hakemin görmediği yanlış karar verdiği ya da görmek istemediği pozisyonları VAR uyarır kanaatindeydim. Maçı izlemeye başladığım an ise orta hakemin Abdülkerim'e erken çıkarttığı sarı kart maçta izleyeceği tutumun aynasıydı.
Gösterdiği 2.sarı karttan kırmızı kart ise skandalın dikalasıydı.
Kerem'e, Boey'e ve Barış Alper'e verilmeyen penaltılar ise kırmızı kartın üzerine tüy dikmeydi.
Gomis'in attığı penaltıda kalecinin ayaklarını çizgiden erken çıkarması ve bunu hakem veya VAR'ın görmemesi daha da enteresan.
Seferoviç'in attığı 3. golde ofsayt uydurulmuş. Yayın tekrarında yayıncı kuruluş kendini ele veriyor. VAR hatalı çizgi çekiyor.
Bunun yanı sıra Gaziantep'li futbolcuların faulleri ve sarı kartları görmezden geliniyor. Gaziantep'i futbolcu Torreira' nın başına gelen tekme sonucu bırakın kart almayı uyarılmıyor bile. Takdir hakları sadece Antep'ten yana kullanılıyor.

Bütün bunların yanı sıra Galatasaray sahada 10 kişi olmasına rağmen asla pes etmiyor.

Hakem hatası 1 maçta 1 ya da 2 tane olur. Burada kasıt var demek daha doğru gibi, hatta VAR'ın müdahil olmaması bu savı oldukça kuvvetlendirir.
Bu maçta 55 dakika 10 kişi oynayan Galatasaray'ın 2 topu direkten döndü, Gomis penaltı kaçırdı, takım 20 şut çekti, rakip ceza sahasında 34 kere topla buluştu. Rakibi Gaziantepspor İstanbul'a lider geldi. İlk yarıda ilk bulduğu korneri gole çevirdi ki başka pozisyonu yok. Yenilgisi yok ama ilk kornerini 65. dakikada kullandı.
TFF'nin haksızlıkları görüyoruz Kasım ayına kadar bekleyin söyleminden, MHK'nın duyarsız tavrına, hakemlerin umursamazcasına Galatasaray'ı lig yarışının dışında tutma operasyonuna bakarsak, ligin başlangıcından bu yana oynanan 5 maçta verilmeyen 8 penaltı ve rakipleri yüreklendiren Galatasaray aleyhine takdir hakları ve Galatasaray maçlarında VAR sisteminin YOK gibi kullanılması Galatasaray taraftarını çileden çıkarmış durumda.

Operasyonun bir ayağı bu iken Galatasaray'ın bunun sonucunda 5 puanlık kaybı oluşuyor. Bu gün liderle arasında olan 3 puan farka bakarsanız da lider olması engelleniyor.
İşin başka ilginç bir tarafı da büyük çoğunluk futbol medyasının ve yorumcularının bu olayları görmezden gelmesi ve aldıkları reklam pastasının kesilmemesi için Galatasaray aleyhinde algı oluşturacak programlar yapmaları.

Yayıncı kuruluş bunların başında geliyor. Şifreli ve ücretli olmasına rağmen öncelikle ve özellikle Galatasaray maçlarında Galatasaray'ın aleyhinde olan pozisyonlar defalarca gösterilirken, Galatasaray lehine olan penaltı ve rakiplerin kartlık pozisyonları ya tekrar edilmiyor, ya unutturuluyor, ya da saçma sapan bir pozisyondan gösterilerek tartışmaya açılan bir algı oluşturuluyor.

Galatasaray yayıncı kuruluşun siyah beyaz formalı sunucusunun dediği gibi bu maçı şansına kazanmadı. O atılan gollerin her zerresinde 90 dakika süren bir emek var. Yine söylüyorum şu maç için Galatasaray'ı tebrik etmeyi kendine yediremeyip Gaziantep'in kötü oynadığına kızan da Galatasaray şansıyla kazandı diyen de ya futbol cahilidir, ya da kötü niyetlidir.

Şimdi bu organize kötülük Galatasaray'a uygulanırken Galatasaray yönetiminin acil çözümler üretmesi gerekiyor. Elinde Galatasaray TV var güzel bir kadro kurarsın burada nitelikli programlar yaparsın ve önce kendi televizyon kanalını Galatasaray taraftarı tarafından izlenir hale getirirsin. YouTube kanalı işte tam da bu günler için lazım aktif ve vurucu halde kullanıp herkesi susturursun. Bunları yapmak çok mu zor? Hayır. Bilakis çok kolay. Şampiyonlar Ligi kadrosu kuruyoruz diyen Galatasaray yönetimi için inanın bu işler bir kaç günlük işlerdir.

Sonuçta kim ne yaparsa yapsın ben Galatasaray-Gaziantep maçında sahada mücadele eden 10 aslan ve sonradan oyuna girenlerde dahil, gördükten sonra maç sonu o ASLANLARIN birbirlerine kenetlenip seyirciyle bütünleşmesi GALATASARAY RUHUNUN geri geldiğine beni inandırdı.

Her kim ne yaparsa yapsın 23. şampiyonluğun müjdecisi 1-0 geriden gelerek 55 dakika 10 kişi savaşarak aldığımız 2-1 lik galibiyettir.
Kalın Sağlıcakla...
Melih ALPAN


ETİKET :   Galatasaray Gaziantepspor Gomis Boey Kasım Melih ALPAN

YAZARIN DİĞER YAZILARI

UYUMAYIN FARK VAR !!! 2024-01-14 FUTBOL YORUMCULARI AĞLAR MI? 2024-01-08 SON NEFES GALATASARAY 2023-12-31 Galatasaray ve Değerlerine Saldıranlar 2023-08-24 MHK'nin Hakem Resitali 2022-10-16 Kerem ve Yunus'un Her Şutu... 2022-10-02 GALATASARAY DÜŞMANLIĞI 2022-09-20 GALATASARAY ZİRVEDE 2022-09-17 Galatasaray Üzecek! 2022-09-12 Galatasaray Ruhu Geri Geldi 2022-09-06 4 Maç Verilmeyen 5 Penaltı 2022-08-29 ASLAN GOMİS ATTI GALATASARAY KAZANDI 2022-08-20 Galatasaray Doğranıyor 2022-08-14 Galatasaray'ı Rahat Bırakın... 2021-06-01 Suçlu Hoca ve Futbolcular mı? YAPMAYIN! 2020-10-02 Vur Kır Parçala...Hakem ''Oyna Devam'' 2020-06-15 RENGİMİZ KIRMIZI BEYAZ OLSUN 2020-06-08