-- Adversting 9 REKLAM ALANI --

-- Adversting 10 --

Kerem Aktürkoğlu sezonun kalan bölümünden umutlu

Galatasaray'ın milli futbolcusu Kerem Aktürkoğlu, verimli bir kamp dönemi geçirdiklerini belirterek, sezonun kalan bölümünden umutlu olduklarını söyledi.

2022-12-15

Antalya

24 yaşındaki oyuncu, sarı-kırmızılıların Antalya kampında idman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ligde Dünya Kupası arası öncesinde Beşiktaş ve Medipol Başakşehir'i yenerek çıkışa geçtiklerini vurgulayan Kerem, "Bence gerçekten verimli bir kamp geçirdik. Hazırlık maçlarının sonuçları aldatıcı olmaması gerekiyor. Lazio maçı bence oyun olarak bizim istediğimiz şekilde sonuçlandı. Sonuç anlamında zaman zaman istediklerimiz çıkmıyor ama bu sonuç gibi görünmemesi lazım, çok eksiğimiz var. Bu şekilde devam ettiğimiz sürece aradan sonra bizim için çok daha güzel olacak. Ligi de güzel kapatmıştık, kaldığımız yerden devam edeceğimizi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Kerem, son maçlarda kaptanlık pazubentini takmasına ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

"Dün konuşmasını hocayla ve Erdem (Timur) abiyle yaptık. Yönetim ve hoca kararı olarak böyle düşünmüşler. Ben, kaptanlık rolü verilmeden önce de Türklerin arasında ve yabancılarla iletişim noktasında iki taraf arasında köprü olmak, birleştirici olmak gibi vasıfları yapmaya çalışıyordum. Bu görevi bana verdikleri için teşekkür ettim. Bu sorumluluğu seviyorum. Bu zamana kadar hep sorumluluk almak istedim. Genelde bunların altından kalktığımı düşünüyorum. Galatasaray kaptanlığı büyük sorumluluk, benden önce Selçuk ve Arda abi takmıştı. Onlardan ne gördüysem bende arkadaşlarıma göstereceğimi düşünüyorum."

"Geçen seneki istatistiklerin üzerindeyim"

Kerem Aktürkoğlu, geçen sezona göre daha iyi istatitiklere sahip olduğunu ifade etti.

Eleştirilere cevap vermenin görevi olmadığını vurgulayan Kerem, "Sahaya çıktığımda kendi işimi yapmaya çalışıyorum. Ne görev veriliyorsa onu yapmaya çalıştım. Değerlendirmesini hocalarımız yapar. Bu sezon geçen seneki istatistiklerin üzerindeyim. Bunları araştırıyorum. Sadece benim tarzımda oyuncuların oynadığı zaman skor anlamında bir şeyler yapmasını bekliyorlar, yapamayınca doğal olarak eleştiri oluyor ama bu benim için kriter değil. Gerekirse takımım için 90 dakika koşarım, savunmaya yardım ederim. Şu an ligde istediğimiz oyuna yavaş yavaş geldik. Takım olarak iyi gidiyoruz, umarım böyle devam ederiz." değerlendirmesinde bulundu.

"Her Türk oyuncu Avrupa'ya gitmek ister"

Kerem Aktürkoğlu, Avrupa'da oynama hayalinin bulunduğunu belirtti.

Sezon başında transferine ilişkin çıkan haberleri düşünmediğini anlatan Kerem, "Her Türk oyuncu Avrupa'ya gitmek ister, orada ülkesini temsil etmek ister. Ben de bunu her zaman istiyorum ama tek amacım var Galatasaray'da şampiyonluk yaşamak ve kendimi göstermek. Zor süreçlerden çıkabilmek önemli." diye konuştu.

Geçen sene de iyi bir kadroya sahip olduklarını vurgulayan Kerem, şöyle devam etti:

"Geçen sene kötü bir kadromuz yoktu ama maalesef geniş bir kadro değildik. Kupadan erken elendik ama 3 kulvarda gidecek, bu süreci devam ettirebilecek kadroya sahip değildik. Bu sezon hem geniş kadromuz var hem de yıldız ve tecrübeli oyunculara sahibiz. Şampiyonluk yarışını kaldırabilecek potansiyelde oyunculara sahibiz. Genç arkadaşlarımız da başarıya aç. Bu birleşen olunca başarının kaçınılmaz olacağını düşünüyorum. Takımda şampiyonluk yaşamamış insanlar var. Gençler zaten her zaman başarı istiyor. İki taraf birbirinden bu gücü aldıktan sonra şampiyonluğun en önemli adaylarından biriyiz. Umarım bunu başarırız."

Kerem, kampa 15 genç oyuncunun katıldığının hatırlatılması üzerine ise şunları kaydetti:

"Bizim kampımız genç oyuncular için büyük fırsat. Onlar için en fazla kendilerini gösterecekleri fırsatlardan biri. Baran bu anlamda kampın yıldızlarından, yıldızı da diyebilirim. İyi performans sergiledi. Gençlerimizin başarılı olacaklarını düşünüyorum. Saygılılar, bizlerle iletişim halindeler ve bizlerden bir şeyler öğrenmeye çalışıyorlar. Ben 24 yaşındayım, onların 'abisiyim' diyecek biri değilim ama yaşadıklarımdan, öğrendiklerimden onlara öğretmeye çalışıyorum. İnanıyorum ki bundan 5-10 sene sonra Galatasaray çok güzel bir altyapı jenerasyonu çıkaracak. Onların da Arda abi, Ozan, Yunus ve benim gibi güzel futbol hayatları olacak."

Milli oyuncu, yıldız isimler Mertens ve Icardi için ise şu ifadeleri kullanarak sözlerini tamamladı:

"Onlar büyük yıldızlar, ben futbolculuklarının dışında iyi insan olduklarını hep çevremdekilere ifade ediyorum. En önemli kriter bu. Onlarla iletişim halinde olabiliyorsunuz, bir şeyler vermeye açıklar. Sürekli herkesle iletişim halindeler. Bir şeyler öğretmek ve öğrenmek istiyorlar. 'Ben dünya yıldızıyım, Mertens'im, Icardi'yim' demiyorlar ve hatalarını kabul ediyorlar. Bence bu çok önemli. Biz genç oyuncuların da bunu örnek alması gerekiyor. Saha içinde değil saha dışında da insanlara örnek olmak gerekiyor. Bizim starlarımızın en büyük özelliği bu."

Kaynak: AA


ETİKET :   futbol Galatasaray kerem aktürkoğlu SÜPERLİG

Tümü