-- Adversting 9 REKLAM ALANI --

-- Adversting 10 --

Kerem ve Yunus'un Her Şutu...

2022-10-02
Melih Alpan
Melih Alpan

Kerem ve Yunus'un Her Şutu...
Yapay Zeka Gerizekalı mı?
Bundan 2 sene önce İstiklal Marşı algısı ile başlatılan 8+3 gerabet sistemi maalesef Türk futbolunun dibine dinamit koydu. Bu kuralı koyan şahıs ve onu onaylayan zamanın futbol yöneticilerinin savundukları bu sistem hiç bir şekilde Türk Futboluna gram katkı sağlamadı.
Ama yadsınamayacak 2 gerçek var. Türk Futbolcular astronomik ölçüde fiyat olarak değerlendi, doğal olarakta onların menejerleri daha çok zengin oldu.
Durum böyle olunca da oyun sırasında oyuncu değiştirmek matematik zekasına yol açtı. Taktik, oyun okuma ve oyun stratejilerinin hepsi çöp oldu.
Tabii burada hayatın bir gerçeği var Türk Futbolunda belli lobilere sahip olursanız, başarı göstermeseniz bile birilerinin mirasını kullanıp elde ettiğiniz hiç bir zaman size ait olmayan başarının yıllarca ekmeğini yiyerek kendinizi başarılılar kategorisine sokuyorsunuz.
Sonra da mirasını yediğiniz kişilerin sistemini yok etme pahasına getirdiğiniz sistemler Türk Futbolunu bitiriyor.
Türk Futbolunun içindeki bunca insan da göz göre göre bazı şeyleri duymuyor, görmüyor.
Sormak lazım 14+14 kuralında kaç tane Türk futbolcu yurtdışına transfer yapmış, 8+3 sisteminde ise kaç futbolcu yurtdışı transferi yapmış?
8+3 sisteminde hiç bir Türk futbolcu yurtdışına gitmek istemez, altyapılar bunca gelişmemişken nasıl olsa adamların kadro garantisi var üstelik burada hakkı olmadan 3 hatta 4 katı para kazanıyorlar.
Neyse söylenecek fazla söz yok, herkes nasıl olsa kör, sağır.
Türkiye'de 50 milyon insan futbolun seyir zevkindeyse maalesef bu zevk bir, iki kişinin egoları yüzünden tiyatroya dönüşüyor.
Biz de her hafta futbol maçlarının karşısına geçip sevdalısı olduğumuz takımın maçından bir nebze keyif alabilirmiyiz düşüncesindeyken ne mümkün sinir hastası oluyoruz.
Gelelim kendi kapımızın önünü süpürmeye...
8+3 sistemi kadro itibariyle ligde en çok Galatasaray'ı etkiliyor.
Kerem'in geçen sezonki kadro yapısında parlaması ve çok maçta attığı gollerle Galatasaray'a puan kazandırması, Yunus'un da Adanademirspor'da Galatasaray'a attığı goller bu seneki Galatasaray'ın kadro planlayıcıları için referans olmuştu. Onlara inanmışlık vardı. Ama bence yanıldılar.
Asla ve katiyetle Galatasaray forması giyenlere ağır eleştiri yapmam ama bu nedir arkadaş. Kerem ve Yunus ayaklarına her aldıkları topu ya kaybediyorlar ya da sağına soluna bakmadan şut çekiyorlar.
8 hafta da 2 futbolcu toplam 2 gol 1 asist yapmış.
Her ikisinin bu maçta çektikleri her şut bırakın gol olmayı her biri sanki yüzüme vurulmuş birer tokat gibiydi. Ben öyle hissettim.
Normalde 8+3 kuralı olmasa Kerem'de Yunus'ta anca 11'i zorlayacak futbolcu olur, hoca kim olursa olsun ilk 11'e isimlerini zor yazar.
Adanademirspor deplasmanı zor maç kabul ama koskoca Galatasaray sahada 9 kişi. Nasıl olacak bu iş derseniz çözümün adresi Okan Hoca, değilse bu 2 futbolcunun bu kadar umursamaz oyunu onu da yerinden eder.
Biraz ego ve kibirden sıyrılıp giyilen Galatasaray formasının hakkı verilmeli. Geçen sezon saha içindeki Marcao olayında aynı şeyden bahsetmiştim. Kendileri daha olmadan Messi ve Ronaldo zannedenlere bu sözlerim.
Sahada eksiktik diyorum hem de 2 kişi, ona rağmen deplasmanda baskın bir oyun oynadık. Ceza sahasına 24 defa girmemiz 4 net gol pozisyonundan yararlanamamız, 1 topumuzun direkten dönmesi bunun en büyük göstergesi.
Gelelim şimdi de hakemlere ve VAR denilen Galatasaray'a bu sezon hiç çalışmayan sisteme.
Hakemleri geçiyorum, yalnız VAR'ı atayan algoritma ya matematikten anlamıyor, ya da atamayı yapay zeka yapıyorsa o da su katılmamış bir gerizekalı.
Değilse 8 haftada 2 VAR hakemini başarısız oldukları halde 6 defa aynı takımın başına atamaz.
Ama tuşlara basan insansa biliyorsunuz o parmaklar her tuşa basar.
Hakemler demişken...
Yan hakem taç pozisyonunda bayrağı kaldırdı sonra kendi gördüğünü inkar edip bayrağı geri indirdi.
Stambouli'nin Midstjö'nün aşil tendonuna basmasını hakem sarı kartla geçiştirdi, Galatasaray maçlarındaki VAR'ın müdavimi Hakan Ceylan kırmızı uyarısı yapmadı, Onyekuru'nun ofsayt pozisyonundan önce Svensson'un Kerem'e sarı kartlık faulünü çalmamak için bayrak kaldırdılar. Abdülkerim'in sarı kart gördüğü pozisyon devam etse idi gol vermeleri kaçınılmaz olurdu, çünkü ofsaytı es geçtiler.
Şimdi bu hakemleri atadığını inkar eden ile yabancı danışman eserlerini aklamak için hafta boyunca yalan kurgulasın.
Okan Hoca her ne kadar bu deplasman formsuz gözükse de vizyon ve oyun okuma konusunda şahsen ben kendisine güveniyorum. Takım içindeki bu sorunları tez şekilde giderip bize bol gollü galibiyetler getireceği yadsınamaz bir gerçek.
Yolumuz 23 yolu Şampiyonluk inancımız hala devam ediyor.
Kalın Sağlıcakla...
Melih ALPAN


ETİKET :   Kerem Yunus Yapay Zeka Türk futbolcu Melih ALPAN

YAZARIN DİĞER YAZILARI

UYUMAYIN FARK VAR !!! 2024-01-14 FUTBOL YORUMCULARI AĞLAR MI? 2024-01-08 SON NEFES GALATASARAY 2023-12-31 Galatasaray ve Değerlerine Saldıranlar 2023-08-24 MHK'nin Hakem Resitali 2022-10-16 Kerem ve Yunus'un Her Şutu... 2022-10-02 GALATASARAY DÜŞMANLIĞI 2022-09-20 GALATASARAY ZİRVEDE 2022-09-17 Galatasaray Üzecek! 2022-09-12 Galatasaray Ruhu Geri Geldi 2022-09-06 4 Maç Verilmeyen 5 Penaltı 2022-08-29 ASLAN GOMİS ATTI GALATASARAY KAZANDI 2022-08-20 Galatasaray Doğranıyor 2022-08-14 Galatasaray'ı Rahat Bırakın... 2021-06-01 Suçlu Hoca ve Futbolcular mı? YAPMAYIN! 2020-10-02 Vur Kır Parçala...Hakem ''Oyna Devam'' 2020-06-15 RENGİMİZ KIRMIZI BEYAZ OLSUN 2020-06-08