-- Adversting 9 REKLAM ALANI --

-- Adversting 10 --

BM: Ukrayna'da ölü ve yaralı sayısı 1000'i geçti

BM, Ukrayna'da 24 Şubat'tan bu yana ölen ve yaralanan sivillerin sayısının 1000'i geçtiğini açıkladı.

2022-03-04

New York

Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmalarda siviller zarar görüyor Ukrayna’da Zaporijya Nükleer Santrali sahasındaki çatışmalarda yangın çıktıKiev'de büyük bir patlama sesi duyulduRusların havadan saldırdığı Ukrayna'nın Çernigiv kentinde ölenlerin sayısı 47'ye yükseldiZaporijya Nükleer Santrali sahasında kontrol Rus ordusuna geçtiZelenskiy: Çernobil'den 6 kat büyük bir felaket olabilirdiUkrayna ile Rusya tahliyelerin yapılacağı bölgelerde geçici ateşkes için anlaştı

Birleşmiş Milletler (BM), Ukrayna'da 24 Şubat'tan bu yana ölen ve yaralanan sivillerin sayısının 1000'i geçtiğini açıkladı.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde, Ukrayna'da Rus işgalinde şimdiye kadar 331 sivilin hayatını kaybettiğini söyledi.

24 Şubat-3 Mart'ta ölen ve yaralan sivillerin sayısının 1006'ya yükseldiğini belirten Dujarric, 1,2 milyondan fazla kişinin ise ülkeden ayrıldığını ifade etti.

Ancak Ukraynalı yetkililer, ölü sayısının 2 binden fazla olduğunu belirtiyor.

Rusya ve Ukrayna arasında siviller için güvenli koridor sağlanması yönündeki anlaşmayı memnuniyetle karşıladıklarını vurgulayan Dujarric, Ukrayna'nın birçok şehrinde günlerdir devam eden bombardıman nedeniyle alt yapının ciddi zarar gördüğünü ifade etti.

Dujarric, ATM'lerde para kalmadığını ve ülkede para transferlerinde kesintiler yaşandığını kaydetti.

Kaynak: AA


ETİKET :   Rusya Ukrayna

Tümü