-- Adversting 9 REKLAM ALANI --

-- Adversting 10 --

MHK'nin Hakem Resitali

2022-10-16
Melih Alpan
Melih Alpan

                                                        MHK'nin Galatasaray Resitali

                                                              Elle Oynama Kuralı

 

Bir piyano sanatçısı düşünün, piyanoyu çalarken belli kurallara ve notalara bağlı kalarak size güzel bir müzik sunarak sanat icra eder. Bunu yaparken doğal olarak piyanonun her tuşuna basmaz.

Burdan örnekle bir Futbol Federasyonumuz var evlere şenlik. Seçilmişler ama aslında atanmışlar. Hakkaniyeti, hukuku görmezden gelip, istediği kuralı uygulayıp, istediği kararı kafasına göre alan tam bir eyyam kuruluşu. Nereden bakarsan bak elinde kalıyor. Milli Takım diyorsun elinde kalıyor. Kuntz diyorsun, Hamit diyorsun elinde kalıyor. Bunların hepsinde cengaver, elini masalara vuran başkan ve yöneticilere sahibiz ve bunlar her şeyi size kısa sürede unutturuyorlar. Aslında görevleri başarı kazanmak değil de başarısızlığı unutturmak desek daha doğru olur.

Bu federasyonun bir kurulu var MHK. Onun önüne bu federasyon bir piyano koymuş. MHK'de bütün hakemlerini bu piyanonun başına oturtmuş. Tek şart söz konusu Galatasaray olunca her tuşa basma zorunluluğu getirmiş. İcraat kötü olsa bile nasıl olsa atanmış pardon seçilmiş federasyon bunu bir kaç gün içinde unutturur. Ondan dolayı Galatasaray'ın 9 haftadır bütün maçlarında başrolünde hakemlerin olduğu çok kötü bir Galatasaray resitali seyrediyorsunuz.

9. maçında Galatasaray Kayserispor'a yeniliyor. Yalnız bu maça çıkmadan önce Kayserispor'un son 2 maçındaki Trabzonspor ve Ümraniye maçlarının hakemlerinin 3 hafta cezalandırıldığı açıklanıyor.

Yine maç öncesi Galatasaray yöneticilerinin hakem Arda Kardeşler ile ilgili endişeleri dile getiriliyor. Ama burası Türkiye sahamızdaki Giresun maçında katledilmişliğimizi nasıl unutturdular ise bu maçı da unutturacaklar. Onların tek derdi Galatasaray'ı yok etmek ellerinden gelse kulübe kayyum atayacaklar.

Biz sıkılmadan ısrarla yazacağız. Çünkü maçın ilk yarısı bitmiş devre arası Galatasaray 2-0 mağlup, yayıncı kuruluştaki Galatasaray'dan yıllarca ekmek yemiş yorumcu dahil hepsi utanmasalar zil takıp oynayacaklar ama onları görünce ben utandım.

Maçın 28. saniyesinde Icardi'nin Kayseri kalesine gönderdiği şut Kayserili futbolcunun açık eline çarpıyor. Hakem gözünün önünde net penaltıyı görüyor, vermiyor, VAR uyarmıyor.

Penaltıyı verse oyun değişecek.

Kayseri'nin attığı gol öncesi Boey'e yapılan faul yine hakemin net görüş alanında, ama oyna devam gol.

VAR golü iptal etse oyun ve skor değişecek.

Dakika 55 Galatasaray gol atıyor hakem VAR kararını bekliyor. O anki duygum golü iptal etmek için bahane arıyorlardı ve iptal ettiler çünkü 9 haftada Galatasaray lehine VAR'dan tek bir karar çıkmadı. Golün iptal nedeni ''Elle oynama''. Yalnız önce kapalı pozisyonda dirsek üstü temas el değil diye penaltılarımızı yiyen aynı MHK'nin aynı hakemleri. Üstelik Türkiye'de kural tanımı Fenerbahçe, BJK ve Trabzonspor olunca farklı uygulanıyor. Galatasaray olunca farklı. Bir de Rıdvan'a, Emre'ye, Turgay'a, Tahir'e, Ahmet'e göre uygulanan kurallar var.

Üstelik ilk defa VAR tarafından iptal edilen golü, hakem iptal konusunda o kadar eminki seyretmedi bile bu kuralı da ilk defa Galatasaray'a uyguladılar.

Gelelim Futbol Federasyonunun elle oynamalar ile ilgili aldığı karara.

12 Ağustos 2021 tarihinde medyaya düşen haber aynen şöyle idi.

Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) yeni sezonda elle oynama kuralında değişikliğe gidildiğini açıkladı. Yeni kurala göre 'Gol atan ya da atma şansı olan oyuncunun ya da takım arkadaşının topla kazara elle oynaması sonrasında ceza uygulanmayacak'

Haberin başlığı:

TFF elle oynama kuralını değiştirdi.

Ben demiyorum atanmış pardon seçilmiş federasyon diyor bu ya da önceki hiç biri diğerinden farklı değil.

VAR golü iptal etmese oyun ve skor değişecek.

Şimdi gelelim 9 haftada Galatasaray'a 9 penaltı verilmemiş, rakiplerin lehine penaltı uydurulmuş, rakiplerinin sarı ve kırmızı kartlık pozisyonları es geçilmiş, haksız sarı kartlar görmüşsün haksız yere bir oyuncun atılmış, VAR Galatasaray lehinde tek karar vermemiş, Galatasaray yenik durumda iken komik uzatma verilirken, bazı maçlarda 9 dakikalık uzatmalarla rakipler kurtarılmış.

Açık açık söyleyeyim bu sezon Fenerbahçe, BJK ve Trabzonspor maçlarında hakem kayırmalarını kör göze parmak sokar gibi yapıyor hakemler denilen adalet dağıtıcıları sözüm ona. Galatasaray maçlarında ise tam bir hakem katliamı var.

Son Kayseri maçının hakem dörtlüsüne bakın özellikle 4. hakem kim? Galatasaray'ın bu sezon hangi maçını yönetmiş o maçtaki hatalı kararları neymiş? VAR'daki vatandaşın adını da  daha yeni duyduk.

Neyse şimdi oturup bu hafta bekleyelim yönetimin sus pus olduğu 9 haftada bu maç sonu Galatasaray'ın hocası Okan Buruk konuştu diye kaç maç ceza verecekler?

Şimdi şunu iyi bilmek lazım kendinizi Galatasaraylı futbolcuların yerine koyun her hafta futbol oynamak istiyorsunuz ama sizin futbol oynamanızı engelliyorlar. Nasıl mı? Kendilerini su kurnazı sanarak takdir haklarını sürekli Galatasaray aleyhine kullanıp Galatasaray'ın rakiplerini cesaretlendirip önünü açarak. Maç sonu Kayserispor'a bakın zannedersiniz ki şampiyon oldular.

Ben artık yadırgamıyorum Galatasaray'a karşı oynayan takımların sonsuz hırs ve enerjilerini görünce kalecileri de doğal olarak panterleşiyor. Önce bu durumlardan şüphelendim çeşitli bahaneler aradım ama maçları sonradan tekrar tekrar defalarca seyredince bunun tek etkeninin Türk Hakemlerinin olduğunu gördüm. Hani sahada adaleti sağlamak görevi olması gereken hakemler.

Kalın Sağlıcakla...

Melih ALPAN


ETİKET :   MHK Galatasaray piyano Trabzonspor Futbol Melih ALPAN

YAZARIN DİĞER YAZILARI

UYUMAYIN FARK VAR !!! 2024-01-14 FUTBOL YORUMCULARI AĞLAR MI? 2024-01-08 SON NEFES GALATASARAY 2023-12-31 Galatasaray ve Değerlerine Saldıranlar 2023-08-24 MHK'nin Hakem Resitali 2022-10-16 Kerem ve Yunus'un Her Şutu... 2022-10-02 GALATASARAY DÜŞMANLIĞI 2022-09-20 GALATASARAY ZİRVEDE 2022-09-17 Galatasaray Üzecek! 2022-09-12 Galatasaray Ruhu Geri Geldi 2022-09-06 4 Maç Verilmeyen 5 Penaltı 2022-08-29 ASLAN GOMİS ATTI GALATASARAY KAZANDI 2022-08-20 Galatasaray Doğranıyor 2022-08-14 Galatasaray'ı Rahat Bırakın... 2021-06-01 Suçlu Hoca ve Futbolcular mı? YAPMAYIN! 2020-10-02 Vur Kır Parçala...Hakem ''Oyna Devam'' 2020-06-15 RENGİMİZ KIRMIZI BEYAZ OLSUN 2020-06-08