-- Adversting 9 REKLAM ALANI --

-- Adversting 10 --

Microsoft çalışanı olduğunu iddia eden kişinin İzmir paylaşımına tepkiler

Teknoloji şirketi Microsoft’un Fransız çalışanı olduğu iddia edilen Maxime Rastello, İzmir depremiyle yaptığı tepki çeken paylaşımının ardından özür mesajı yayınladı. Microsoft'tan yapılan açıklamada ise "İzmir depremiyle ilgili paylaşımıyla gündeme gelen kişi, Microsoft çalışanı değildir ve hiçbir zaman olmamıştır. Sözleşme ihlali olduğu açıkça görülen şartlar nedeniyle, kendisinin MVP programıyla tüm ilişkisi kesilmiştir" denildi.

2020-11-02

DHA

İzmir’de cuma günü meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin yaraların sarılmasına devam ediliyor.

Enkaz altında kalanların kurtarılması için arama kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, depremle ilgili ABD’li teknoloji devi Microsoft’un çalışanı olduğu iddia edilen Maxime Rastello, tepki toplayan bir paylaşımda bulundu.

Fransız isim, sosyal medya hesabından İzmir depremi sonrası yıkılan bir binanın fotoğrafını paylaşarak çirkin bir paylaşımda bulundu. Rastello’nun paylaşımı sosyal medyada büyük tepkiye neden oldu.

TEPKİLERİN ARDINDAN ÖZÜR MESAJI YAYINLADI

Rastello, tepkilerin ardından özür mesajı yayınladı.

Rastello, "Türk toplumundan ve özellikle bu korkunç depremin kurbanlarından özür dilerim. Paylaşımım berbat, niyetim asla kurbanları hedef almak değildi" dedi. 

Açıklamasının ardından Rastello, Twitter, Facebook, Linkedin gibi sosyal medya hesaplarını kapattı.

MICROSOFT'TAN AÇIKLAMA

Olayla ilgili olarak Microsoft'tan ise jet açıklama geldi.

Microsoft'tan yapılan açıklamada "İzmir depremiyle ilgili paylaşımıyla gündeme gelen kişi, Microsoft çalışanı değildir ve hiçbir zaman olmamıştır. Sözleşme ihlali olduğu açıkça görülen şartlar nedeniyle, kendisinin MVP programıyla tüm ilişkisi kesilmiştir" denildi.

Açıklamada belirtilen MVP’lerin, Microsoft çalışanı olmayıp, Microsoft ürünlerinde uzmanlaşmış ve teknik bilgilerini sektör profesyonelleri ile paylaşan kişiler olduğu da vurgulandı.

 


ETİKET :   Enkaz arama ABD Microsoft Fransız sosyal medya

Tümü