-- Adversting 9 REKLAM ALANI --

-- Adversting 10 --

Tarihten GünüMÜZE ışık tutan mekanlar

Müzeler gezilecek yerlerin en başında yer alıyor. İşte en önemli müzelerden bazı ip uçları...

2020-07-11

Hermitage dünyanın en büyük müzelerinden birisi. Rusya'nın en büyük ikinci kenti olan St. Petersburg'da bulunan müze, 1852'den beri halka açık. Müze o zamandan beri, antikalar, dekoratif sanatlar ve kapsamlı resim seçkilerinden oluşan 3 milyondan fazla sanat eserinden oluşan kalıcı bir koleksiyon oluşturdu.

Taipei'deki Ulusal Saray Müzesi, 700.000'den fazla sanat eserine ev sahipliği yapıyor. 8.000 yıllık Çin tarihini kapsayan bu eserler arasında seramik, oyma, hat ve metal sanatına ait çalışmalar yer alıyor.

Londra'daki National Gallery koleksiyonunda 2,300 adet değerli sanat eseri bulunuyor. Van Gogh'nun Ayçiçekleri, Jan van Eyck'ın Arnolfi'nin Portresi ve John Constable'ın The Hay Wain isimli çalışmalarına ev sahipliği yapan National Gallery, İngiltere'nin en popüler müzelerinden biri.

Washington Ulusal Sanat Galerisi, Ortaçağdan 19'uncu yüzyıla Avrupa sanatının önemli başyapıtlarına, geniş bir modern sanat koleksiyonuna, modern ve çağdaş heykel sanatının seçkin eserlerine ev sahipliği yapıyor.

Tate modern Tate Gallery'e ev sahipliği yapan bina, 2000 yılına kadar bir elektrik üretim istasyonuydu. Ünlü mimarisine ek olarak müze, küratörlerin farklı temalara göre düzenlediği modern ve çağdaş sanatın en yaratıcı seçkileri ile tanınıyor.

British Museum birkaç milyon parça eseri barındırıyor. 1753'ten beri açık olan müze, bu devasa koleksiyonu sayesinde çok farklı alanlara odaklanmış durumda. Müzenin koleksiyonu antik eserleri, madeni para ve madalyaları, doğal tarih örneklerini ve geniş bir kütüphane seçkisini içeriyor.


ETİKET :   Rusya müze antikalar resim sanat eserinden koleksiyon

Tümü