-- Adversting 9 REKLAM ALANI --

-- Adversting 10 --

Ukrayna Savunma Bakanlığı: "Rusya'nın 3 günlük mühimmatı kaldı"

Ukrayna Savunma Bakanlığı Rus ordusunun "3 günden fazla sürmeyecek" mühimmat ve yiyecek stoku bulunduğunu ifade etti. Ukrayna ordusu, Kiev yakınlarındaki Makariv kasabasını da Ruslardan geri aldı

2022-03-22

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları 27 gündür sürüyor. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rusya ordusunun mühimmatının ve yakıtının bitmek üzere olduğu belirtildi. Açıklamada, "Son 24 saat içinde 1 uçak, 6 insansız hava aracı, 2 helikopter kaybeden düşmanın mühimmatı da tükeniyor. Ordusuna desteğini sağlayamayan düşmanın sorunları devam ediyor. Mühimmatı ve yakıtı 3 günden daha fazla dayanmayacak. Ukraynalı kahramanlar düşmanın 13 saldırısını, 10 tankını, 3 topçu atış sistemini ve 4 aracını etkisiz hale getirdi. Yaklaşık 300 askeri de öldü" ifadeleri kullanıldı.

Makariv kasabasında kontrol yeniden Ukrayna'da

Ukrayna Savunma Bakanlığı Kiev yakınlarındaki Makariv kasabasının da Rus birliklerinden geri alındığını duyurdu Açıklamada, "Gün içerisinde savunucularımızın kahramanca mücadelesi sonucunda Makariv kasabası da düşmandan temizlendi ve Ukrayna bayrağı göndere çekildi" denildi.

Bekir Keskin
 

Kaynak: IHA


ETİKET :   Ukrayna Savunma Bakanlığı Rusyanın günlük mühimmatı kaldı

Tümü