-- Adversting 9 REKLAM ALANI --

-- Adversting 10 --

Whatsapp Pc ve Web için güvenlik önlemlerini arttırıyor

Whatsapp hesabınızı PC veya Web’e bağlamak istiyorsanız biyometrik bilgilerinizi kullanarak kimliğinizi onaylamanız gerekecek. Facebook’a ait olan şirket, bilginiz veya izniniz olmadan hesabınıza başka birinin bağlanma ihtimalini sınırlamak için uygulamalarına bir koruma katmanı daha ekledi.

2021-01-30

Donanım Günlüğü

Adından en çok Facebook’la veri paylaşması ile söz ettiren Whatsapp, bünyesine yeni bir güvenlik katmanı ekliyor. Artık web’de Whatsapp oturumu açarken yapmanız gerekenler değişecek. Whatsapp hesabınızı hizmetin masaüstü uygulamasına veya web sürümüne bağladığınızda kimlik doğrulama işleminden geçmenizi isteyecektir.

Servis kimliğinizi doğruladıktan sonra, telefonunuzu kullanarak QR kodunu taramanız gerekiyor. Yeni biyometrik kimlik doğrulama özelliği varsayılan olarak etkin olacak. Hesabınızı bağlarken bu özellikten kaçınmak istiyorsanız yüz veya parmak izi kilidini tamamen kapatmanız gerekecek. Yakında Facebook ile bilgi paylaşmasına izin veren bir gizlilik politikası uygulayacak olan WhatsApp, biyometrilerinize hiç erişemeyeceğini ve kimlik doğrulama işlemini telefonunuzun işletim sistemi aracılığıyla gerçekleştireceğini söylüyor.

Whatsapp’ın yeni güvenlik özelliği, birisi çevrimiçi veya bilgisayarda hesabınıza giriş yaptığında telefonunuza bildirim gönderen başka bir güvenlik özelliği ile birlikte çalışacak. Şirket, güvenlik söylentileriyle çalkalanan adını temizlemeye çalışıyor gibi görünüyor. Platform, bu yıl “Mac, Windows ve Web için uygulamalarına çok daha fazla işlevsellik ekleyeceğini” de açıkladı. Şirket ne gibi güncellemeler getirecek bekleyip göreceğiz.


ETİKET :   Facebook Whatsapp güvenlik web kimlik işletim bilgisayarda Şirket

Tümü