-- Adversting 9 REKLAM ALANI --

-- Adversting 10 --

Abdülkerim Bardakcı: Milli Takımda kalıcı olmak istiyorum

A Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosunda yer alan Abdülkerim Bardakcı,

2023-06-13

İstanbul

A Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosunda yer alan Abdülkerim Bardakcı ve Zeki Çelik, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu'nda Letonya ve Galler ile oynanacakları maçlardan galip ayrılacaklarına inandıklarını söyledi.

Abdülkerim ve Zeki, milli takımın Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Milli takımda bulunduğu için çok mutlu olduğunu belirten Abdülkerim, "Çok şükür burada mükemmel bir ortam var. Herkes birbiriyle çok iyi anlaşıyor. Burada da aile ortamı var. Üç ay önceki milli takım döneminde küçük bir şanssızlık yaşadım. Ama yine çok şükür buraya geldim. Milli Takımda kalıcı olmak istiyorum. Hocamız beni çok sıcak karşıladı. Letonya ve Galler maçları hakkındaki planlarını paylaştı. Bana karşı çok pozitif davrandı. Kendisine teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Galatasaray ile yaşadığı şampiyonluğun ardından ara vermeden çalışmaya başladığını aktaran Abdülkerim, "Sezonun bitiminin ertesi günü çalışmalarıma bireysel olarak başladım. Milli takım programının olduğunu biliyordum ve zaman kaybetmek istemedim. En büyük hayallerimden bir tanesi de A Milli Takım’ın formasını terletmek. Bu hayalimi gerçekleştirmeye çok az bir süre kaldı. Umarım formanın hakkını veririm." şeklinde konuştu.

Letonya ve Galler ile oynanacak karşılaşmaları da değerlendiren milli futbolcu, şunları söyledi:

"Önümüzdeki iki maç zor geçecek. Letonya bizden daha uzun boylu oyunculardan kurulu bir takım. Ama biz onlardan daha kaliteli bir takımız. Genel olarak topun bizde olacağı bir maç olacağını düşünüyorum. Galip geleceğimizi düşünüyorum. Galler maçı hakkında da aynı şeyleri söyleyebilirim. Milli takım olarak biz daha kaliteli bir takımız. Daha iyi bir ortamımızın olduğunu düşünüyorum. Aile gibi ortamımız var. İnşallah iki müsabakadan da alnımızın akıyla çıkarız. Takım olarak bu maçlara çok iyi hazırlanıyoruz. Hocamız takımı müsabakalara çok iyi bir şekilde hazırlıyor. Türkiye Milli Takımı olarak tek hedefimiz galibiyet. Milli takım formasını giymek, burada bu ortamda bulunmak herkesin hedeflediği bir şey. Buraya geldiğiniz zaman başka bir şey düşünmüyorsunuz. Milli takım olarak oynayacağımız maçlara odaklandık."

Abdülkerim Bardakcı, savunmada yaşanacak rekabetle ilgili gelen bir soruya ise, "Savunmada çok kaliteli oyuncular var. Avrupa çapında oyuncular. Bizden kim forma giyerse giysin savunmamız emin ellerde olacaktır. Saha içerisinde ofansif yönümü kullanmam tabii ki hocam tarafından da teşvik ediliyor. Ama zaten bu benim özelliklerimden de bir tanesi. Saha içerisinde boş alan bulduğumda kat etmeyi seviyorum. Bu çoğu maçta faydalı da oluyor diye düşünüyorum." yanıtını verdi.

Milli futbolcu Zeki Çelik: "Deplasmanda kesinlikle 3 puan almamız gerekiyor"

İtalyan ekibi Roma'da forma giyen Zeki Çelik de Letonya ve Galler karşılaşmalarının öneminin altını çizerek, "Kesinlikle EURO 2024'e katılmak istiyoruz. Çünkü bunun için gerekli güce ve tecrübeye sahip olduğumuzu düşünüyorum. Bulunduğumuz grup da bize uygun diye düşünüyorum. Önümüzdeki Letonya maçı çok kritik. Deplasmanda kesinlikle 3 puan almamız gerekiyor. Daha sonrasında Samsun'da oynayacağımız Galler maçını kazanmak istiyoruz. Avrupa Şampiyonası'na katılacağımıza yürekten inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Zeki, EURO 2020'de Galler'e kaybettikleri karşılaşmanın hatırlatılması üzerine ise, "Takımımız o günden sonra değişti. Bu durum Galler takımı için de geçerli. Kadrosundaki oyuncular genellikle İngiltere'de forma giyiyor. Bu maçın analizini de ona göre yapacağız. Maç maç düşünmek istiyoruz. Bu yüzden şu anda tüm dikkatimizi Letonya maçına vermek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Milli futbolcu, sağ bekteki forma rekabeti hakkında ise, "Milli takımımızda çok kaliteli savunma oyuncuları var. Ferdi de bunlardan bir tanesi. Bu sene oldukça iyi bir performans sergilediğini düşünüyorum. Sol tarafta ve görev verildiğinde diğer bölgelerde de elinden gelenin hepsini yaptı diyebilirim. Bu durum milli takım içinde olumlu tabii ki. Rekabet ortamının olması her zaman iyiye işarettir. Bizler de elimizden gelenin en iyisini yapıp milli forma için yararlı olmaya çalışacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Takımı Roma'nın UEFA Avrupa Ligi'ni finalde kaybetmesinden dolayı üzgün olduğunu aktaran Zeki, "UEFA Avrupa Ligi’ni kaybettiğimiz için tabii ki üzgünüz ama futbol bu. Verilmeyen bir penaltımız da var ama yapacak bir şey yok. Roma ile seneye yine Avrupa Ligi’nde olacağız. Hedefimiz yine finale kadar çıkıp kupayı kazanmak olacak." ifadelerini kullandı.

Zeki Çelik, Roma'nın teknik direktörü Jose Mourinho hakkında ise, "Fransa’da lig şampiyonu olduktan sonra Avrupa'da final oynamak benim için çok büyük bir onur. Bu sezon da İtalya'da iyi bir sezon geçirdiğimi düşünüyorum. Dünya'nın en iyi hocalarından bir tanesi ile çalışıyorum. Kendisi çok saygıdeğer bir hoca. Çalıştığım süre boyunca kendisinden birçok şey öğrendim. Bu yüzden oldukça mutluyum." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA


ETİKET :   Milli Futbol Takımı futbol Galler

Tümü