-- Adversting 9 REKLAM ALANI --

-- Adversting 10 --

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten önemli açıklamalar

Son dakika haberine göre; AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı sonrası açıklama yapıyor.

2021-03-09

AK Parti Sözcüsü Çelik'in açıklamalarından satır başları:
İçimizi yakan helikopter kazasındaki şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz.

RASİM ÖZTEKİN'İN CENAZE TÖRENİ
Yarın Rasim Öztekin'in cenaze törenine Kültür Bakanımız ile beraber katılacağız. Büyük sanatçıyı uğurlamada hepimiz hazır olacağız.

DİYARBAKIR ANNELERİ
Diyarbakır annelerimiz her toplantıda gündemdeler. Her defasında selamımızı gönderiyoruz. Aslında bu anneler turnusol kağıdı görevi görüyor. Onlara karşı tavır almak, Kürt çocuklarının geleceğini dağda görmek anlamına gelir.

KADINA ŞİDDET
8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne girerken maalesef canımızı çok yakan Samsun'da, Denizli'de vahşi olaylarla, şiddet olaylarıyla sarsıldık. Kadına olan şiddete karşıyız dediğimizde birileri hemen çıkıp 'kadın erkek niye bölüyorsunuz' diyorlar. Bir hakkın altının çizilmesi, mağdur edilmiş kesimin sistematik olarak yüzyıllar boyunca negatif ayrımcılığa uğramış olarak altını çizilmesi neden ayrımcılık olsun.
Kadına olan şiddete karşı çıkmak insanlığa olan şiddete karşı çıkmaktır. Emine Erdoğan hanımefendi çok güzel ifade etti, kadın her incindiğinde insanlık incinir. Tabii ki pozitif ayrımcılık yapılacak, yıllardır negatif ayrımcılığa uğramışlar. Bu bir kültürel duyarlılığı, hassasiyeti, aileden başlayarak erkek çocukların yetiştirilmesinden kullandığımız dile kadar bir sürü hassasiyeti göstermemiz gereken bir durumdur. Kadınlar insandır, biz de insanoğluyuz diyerek bu hassasiyeti sürdüreceğiz.
Cumhurbaşkanımız Kadın Kolları kongremizde açıkladı. Yeni bir komisyon kuruyoruz. Bu konuda ne yapsak azdır. Bu mücadeleyi sürdürmeyi kararlı bir şekilde devam edeceğiz.

AŞI ELEŞTİRİLERİNE YANIT
Dünyanın gıpta ile baktığı aşılama sürecini devam ettiriyoruz. Bütün dünyadaki kurumlar, Türkiye'nin bu organizasyonunu tebrik ediyorlar. Ama hala muhalefet 3 maske dağıtamadınız gibi eleştiriler söylüyor. Daha çok vatandaşımızı aşılayacağız. Normalleşme ile birlikte temizlik, mesafe maskeyi unutmayalım.

AK PARTİ KONGRESİ
24 Mart'ta büyük kongremizi gerçekleştireceğiz. Gençlerimizin büyük oranda parti yönetimlerinde yer alması tüm kademelere güçlü bir şekilde izlerini bırakmalarını önemsiyoruz.

TERÖR ÖRGÜTLERİNİN KADIN İSTİSMARI
Terör örgütlerinin bu kadın konusundaki istismarcılığı; DEAŞ terör örgütünün Ezidi kadınlarını başka topraklara satmasıdır. PKK'nın küçük yaştaki kız çocuklarını kaçırması, bunları askeri unsur haline getirmeye çalışması maalesef dikkat çekicidir. Bu konuda Cenevre Sözleşmesine ek protokolde, 15 yaşındaki çocukların askere katılmayacağını söylemesine rağmen PKK'nın bunları yapmaya devam ediyor. Bakın PKK'nın bunu yaptığı çocuk haklarını ihlal ettiği sadece bizim söylediğimiz bir şey değil. Kadın ve çocuk istismarcılığı konusunda, terör örgütünün yaptıklarına karşı daha dikkatli yaklaşılmasını istiyoruz.

ARAP BİRLİĞİ'NİN BİLDİRİSİNE TEPKİ
Arap Birliği'nin Türkiye'ye dönük olarak yayınladığı bildiriyi doğru bulmadığımızın altını çiziyoruz. Türkiye'nin terörle mücadele, haklarını koruma meselesindeki girişimlerin Arap topraklarıyla hiçbir mesnedi yoktur. Türkiye her zaman Arap devletlerinin egemenliğini, esenliğini ve toprak bütünlüğünü savunmuştur. Ama terör unsurlarını temizleyemiyorsa, Türkiye'ye yapılan saldırıların cevabını veremiyorsa bizim müdahale etmemiz kaçınılmazdır.
Bu kararlardan büyük üzüntü duyduğumuzu, bazı üllkelerin güdümünde alınan kararların doğru olmadığını ifade etmek istiyoruz.

"YUNANİSTAN MASADA SONUÇ ARAMALIDIR"
Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı faaliyetlerinin istikşafi görüşmelere rağmen devam ettirmesinden büyük üzüntü duyuyoruz. Arap Birliği'nin Türkiye karşıtı kararına Yunanistan'ın memnuniyeti açıklamasını not ettiğimizi belirtmek isterim. Yunan Dışişleri Bakanı Kahire'ye gitti. Yunanistan'ın bu faaliyetini de not ediyoruz. En son yaptıkları açıklamada reddettiğimiz bu formun hayata geçirileceğini açıkladı Yunan Dışişleri Bakanı ama bunları da takip ediyoruz. Yunanlılar şunu bilsin ki Türkiye ile adil bir anlaşma dışında onların geleceğe güvenle bakacakları bir şey yoktur. Şunu da göreceğiz bunlar çıkarlarının bittiği yerde yine Yunanistan'ı terk edecektir. Yunanistan'ın KKTC ve Türkiye'ye saygılı bir şekilde müzakere masasında sonuç aramalıdır.
AB ile pozitif gündemi devam ettiriyoruz. Cumhurbaşkanımız, Macron ve Merkel ile video konferans gerçekleştirildi. Burada AB ilişkileri kapsamlı bir şekilde ele alındı. Frontex'in yaptığı faaliyetleri tekrar gündeme getirdik. Yunanistan'ın yaptığı zulmü söyledik. Avrupa'nın demokrasisinin korunması, Türkiye'nin milli çıkarları açısından gereklidir. Avrupa için tehdit kendi içerisindeki sağcıların daha da ilerlemesine sebep olacak politikalardan karşılanıyor.


ETİKET :   AK Parti helikopter Rasim Öztekin cenaze Kültür Diyarbakır annelerimiz 8 Mart Kadına temizlik DEAŞ

Tümü