-- Adversting 9 REKLAM ALANI --

-- Adversting 10 --

Akdeniz’in incisi Kızkalesi’nde tatilci yoğunluğu

Okulların açılmasına bir hafta kala gözde tatil merkezlerinden Mersin'de Kızkalesi'ne gelen aileler, çocuklarıyla vakit geçirerek denizin keyfini çıkarıyor

2023-09-03

Okulların açılmasına bir hafta kala gözde tatil merkezlerinden Mersin’de Akdeniz’in incisi Kızkalesi’ne gelen aileler, çocuklarıyla vakit geçirerek denizin keyfini çıkardı.

 

Türkiye’nin önemli turizmi merkezleri arasında yer alan Mersin sahillerinde yeni eğitim öğretim yılı öncesinde de yoğunluk yaşanıyor. Özellikle Erdemli sınırlarında yer alan Kızkalesi sahili son günlerde çocuklu ailelerin tercihi oldu. Çocuklarıyla Kızkalesi’ne gelen aileler, yaz tatilinin bitmesine günler kala denizin, kumun ve güneşin keyfini yaşadı. Sahilde çocuklar oynayıp denize girerken bazı yetişkinler de çeşitli spor aktivitelerine katılarak günlerini geçirmeye başladı.

 

Okullarına açılmasına günler kala ailesiyle Ankara’dan gelen lise öğrencisi Alper Erdoğan, Mersin’in çok güzel olduğunu belirterek keyifli bir tatil geçirdiklerini söyledi.

 

Deprem bölgesi Adıyaman’dan geldiklerini belirten Murat Çürük , 6 yaşındaki kızının tatil dönüşü birinci sınıfa başlayacağını ifade etti.



"Şuanda konaklayan misafirlerin geneli aile"

 

Kızkalesi Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop ise "2023 yaz sezonunu dolu dolu geçirdik. İşletmeler son derece memnun. Özellikle yurt dışından gelen misafirlerimiz de oldu. Okullarına açılmasına da az bir süre oldu. Bu dönemde de Eylül başı olmasına rağmen otellerimiz son derece dolu. Okul öncesinde aileler çocuklarıyla zaman geçirmek için rezervasyon yaptılar. Okul başlamadan önce çocuklara moral tatili oluyor. Şuanda otellerde konaklayan misafirlerin geneli aileler" dedi.

 

Kızkalesi sahilinin tamamen kumsal olduğuna dikkat çeken Öztop," 20 metreden sonra derinleşen bir denizimiz var. Çocuklar başta olmak üzere herkesin yüzebileceği bir denizimiz mevcut. Deniz sıcaklığı da ideal 27 derece. Geç ısınıyor, geç soğuyor. Ekim’in sonuna kadar denizin sıcaklığı devam ediyor" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: IHA


ETİKET :   Akdenizin incisi Kızkalesinde okullar açılmasına günler kala tatilci yoğunluğu

Tümü