-- Adversting 9 REKLAM ALANI --

-- Adversting 10 --

Almanya'da 60 bin mühimmat kayıp

Almanya'da ordu envanterinde bulunan farklı kalibrelerde yaklaşık 60 bin merminin kayıp olduğu ortaya çıktı. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

2020-07-19

Alman ordusunun envanterinde bulunan farklı kalibrelerde yaklaşık 60 bin mermi kayıp. İhmalkarlık ve suç ihtimalleri üzerinde duran ordu konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Verilere göre, kayıplara karışan çeşitli kalibrelere sahip 96 bin merminin yalnızca yaklaşık 36 bini bulunmuş durumda. Nerede olduğu muamma olan 60 bin mermilik mühimmatın, Alman komando özel kuvvetleri bünyesinde kaybolduğu ve sözü edilen verilere yansıtılmadığı belirtiliyor.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü, "Şimdi yoğun bir soruşturma yürütüyoruz ve yalnızca KSK içinde değil, tüm ordu içerisinde süreci değerlendiriyoruz" dedi. Mühimmatın dikkatsizlik ve ihmalkarlık sonucu belirli görev bölgelerinde unutulmuş veya bir suç unsuru teşkil edecek şekilde çalınmış olabileceği ihtimallerinin hesaba katılması gerektiğini belirten sözcü, durumun açıklığa kavuşturulması gerektiğini ifade etti. Sözcü, soruşturma konusunda devlet kurumlarının iş birliği yaptığını vurguladı.


ETİKET :   Alman ordusunun envanterinde 60 bin mermi kayıp suç ihtimalleri soruşturma

Tümü