-- Adversting 9 REKLAM ALANI --

-- Adversting 10 --

Beşiktaş İskele Meydanı'ndaki dev kartal heykelinin açılışı yapıldı

Beşiktaş Kulübü, İskele Meydanı'ndaki dev kartal heykelinin açılışını gerçekleştirdi.

2023-11-13

 

Beşiktaş, kulübün 120'nci, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılı dolayısıyla Mimar Sinan Üniversitesi Heykel Bölümü Başkanı Bülent Çınar'a 900 paslanmaz çelik borudan kartal heykeli yaptırdı. 

Beşiktaş İskele Meydanındaki dev kartal heykelinin açılışı yapıldı

3.6 metre yükseklik, 5.2 metre kanat açıklığına sahip heykel, Beşiktaş İskele Meydanı'nda yer aldı. Düzenlenen açılış törenine; Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, yönetim kurulu üyeleri, teknik direktör Rıza Çalımbay, gençlik, gelişim teknik sorumlusu Mehmet Ekşi, futbolcular Gökhan İnler ve Vincent Aboubakar, futbol akademi sporcuları, hentbol altyapı sporcuları, Beşiktaş cimnastik takım sporcuları, kulüp çalışanları ve vatandaşlar katıldı.


Beşiktaş İskele Meydanındaki dev kartal heykelinin açılışı yapıldı

Her camiayı temsil eden simgeler olduğunu ifade eden başkan Ahmet Nur Çebi, "Cumhuriyetimizin 100'üncü yıl dönümü, Beşiktaş'ımızın 120'nci yıl dönümü anısına yönetim kurulu olarak yıllarca Beşiktaşlıları selamlayacak bir kartal heykeli yaptırma kararı aldık. Kartal heykeli için bize yer tahsis eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'a teşekkür ederim. Her tarihi kurumun kendisini temsil eden kelimeleri ve simgeleri vardır. Kartal da Beşiktaş'ımızın simgesi. Yaşlandıkça yükselip tekrardan kendini yenileyip yine baştan başlayabilen özelliğe sahiptir. Amblemimizi simgelen bu heykel de camiamıza hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: DHA


ETİKET :   Beşiktaş İskele Meydanın dev kartal heykelinin açılışı yapıldı

Tümü