-- Adversting 9 REKLAM ALANI --

-- Adversting 10 --

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC Başbakanı Üstel ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yeni Ercan Havalimanı'nın 20 Temmuz'da uçuşa açılacağını belirterek, "Çok kıymetli, çok büyük bir yatırım. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) de yeni vitrini, yüzü olacak." dedi.

2023-07-07

Ankara

Yılmaz, KKTC Başbakanı Ünal Üstel ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki baş başa görüşme öncesinde konuşan Yılmaz, Türkiye ve KKTC'nin kader birliğine sahip iki ülke olduğunu hatırlattı.

Yılmaz, iki ülkenin her alanda işbirliğini devam ettirdiğini belirterek, "En son Cumhurbaşkanımızın ziyaretinde, Ercan Havalimanı'nın 20 Temmuz'da ilk uçuşa açılması için hazırlık yapılması konusunda bir talimatları olmuştu. Kendisi de uçakla inmek istediğini ortaya koymuştu. Bu çerçevede çok iyi bir çalışma başlatıldı. Bizim kurumlarımız ve KKTC kurumları birlikte çalışıyorlar. İnşallah 20 Temmuz'da teknik bütün hazırlıkları tamamlayarak bu uçuşu gerçekleştireceğiz. Çok kıymetli, çok büyük bir yatırım gerçekten Ercan Havalimanı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin de yeni vitrini, yüzü olacak inşallah. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne giden herkes bu havalimanından görmüş olacak ülkeyi. Dolayısıyla bir an önce açılmasını hepimiz arzu ediyoruz ve tüm gayretimizle bu yönde çalışıyoruz. Ben bunu hep birlikte başaracağımıza yürekten inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye ve KKTC arasında imzalanan 2023 Yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü'nün Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlatan Yılmaz, "Yeni dönemin ilk kabine toplantısında Sayın Cumhurbaşkanımız ilk imzayı bu protokole atmıştı. Bugün de tam sizin geldiğiniz gün, Resmi Gazete'de yayımlanmış oldu. Uygulama da bu suretle başlamış oldu. Bu yeni İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü'nün her iki ülke için hayırlara vesile olmasını, insanlarımızın refahının artmasına katkıda bulunmasını temenni ettiğimi belirtmek isterim." diye konuştu.

Yılmaz, Üstel ve KKTC heyetini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirerek, "Bundan sonraki süreçte de sık sık toplantılarla, farklı seviyelerde görüşmelerle işbirliğimizi daha da ileriye taşıyacağız." dedi.

"Et ve tırnak gibiyiz"

Üstel de her zaman Türkiye ile birlikte hareket ettiklerinin altını çizerek, "Aynen et ve tırnak gibiyiz. İyi günde, kötü günde beraberiz. Ülkelerimizin mutluluğu için hep çalışıyoruz. Bugün de o günlerden biri." dedi.

Üstel, görüşmelerde, KKTC'de imzalanan İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü'nü ve 20 Temmuz'da açılışı yapılacak Yeni Ercan Havalimanı'nda gelinen noktayı değerlendireceklerini söyledi.

Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Yılmaz ve Üstel, ortak basın toplantısı düzenleyecek.



Kaynak: AA


ETİKET :   Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz KKTC Başbakanı Ünal Üstel

Tümü