-- Adversting 9 REKLAM ALANI --

-- Adversting 10 --

Düğün fotoğrafları artık stüdyoda değil platoda çekiliyor

Geçmişte stüdyolarda çekilen klasik düğün fotoğrafları, yerini Türkiye'deki birçok yerde platolardaki konsept çekimlere bıraktı.

2022-02-19

İstanbul

Beykoz'daki fotoğraf platosunun sahibi Duran Gül, AA muhabirine, yaklaşık 35 yıldır stüdyo fotoğrafçılığı yaptığını, doğayı ve insanı merkeze alan kareler çekmek için plato kurmaya karar verdiğini söyledi.

Özellikle sosyal medyada fotoğrafçılık anlayışının yeni bir alana kaydığına, dijital fotoğrafçılığın önem kazandığına işaret eden Gül, bu kapsamda düğün fotoğrafçılığındaki son trendlere de bağlı kalarak konseptlerini yenilediklerini belirtti.

Gül, "Çiftlerin farklı mekanlarda çekilmiş fotoğraf isteklerine biz fotoğrafçıların çözümü özel platolar oldu. İnsanlar yenilik ve değişimleri seviyor. Gelişen teknolojiyle fotoğraf ve video ekipmanlarımızı sürekli yeniliyoruz." dedi.

Düğün fotoğraflarının 2000'lere kadar düşük bütçeyle, aynı poz ve tekniklerle benzer stüdyolarda çekildiğini hatırlatan Gül, klasik pozlarla çekilen bu fotoğrafların yerini konseptli çekimlerin aldığını ifade etti.

Çiftlerin artık kişilik özellikleri ve zevklerine göre farklı mekan ve konseptler belirleyebildiklerini vurgulayan Gül, şöyle konuştu:

"Müşterilerimizden isteyen olursa, onlara özel farklı konseptler de ekleyebiliyoruz mekana. Düğün fotoğrafçılığındaki son trendlere bağlı olarak, sahne dekorasyon ekibimizin hazırladığı konseptlerimizi sürekli geliştiriyoruz. Çiftlerimizin en mutlu anlarını fotoğraflarken, yaratıcılık ve tutkuyla gökyüzünün ışığını sizin ışığınıza katarak en doğru anı yakalamaya çalışıyoruz."

Sosyal medyanın kendileri için iyi bir farkındalık alanı olduğunu ve teknolojiyi yakından takip ettiklerini belirten Gül, plato fotoğrafçılığının gençler ve fotoğraf tutkunlarından büyük rağbet gördüğünü söyledi.

Duran Gül, düğün fotoğraflarının ücretlerinin mekan sayısı ve çekim süresine göre 800 ila 8 bin lira arasında değiştiğini kaydetti.

Plato çekimlerine İstanbul dışından da ilgi var

Son 8 yıldır konsept fotoğrafçılığı yapan Ramazan Bulut ise Türkiye'nin birçok yerinde çekimler gerçekleştirdiklerini anlattı.

Bulut, "Plato çekimleri adıyla tanınan konsept çekimlerine sadece İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde değil insanlar Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde de büyük ilgi duyuyor. Başta düğün ve nişan gibi özel günler olmak üzere harika anıları birbirinden güzel karelere yansıtarak yeni nesillere güzel anılar bırakıyoruz." dedi.

Türkiye'nin adeta bir platoyu andırdığını, özellikle tarihi ve turistik yerlerin ilgi gördüğünü belirten Bulut, düğün öncesi ve sonrasındaki anıları da kayda aldıklarını ifade etti.

"Yeni nesil konsept fotoğrafçılığını seçtik"

Nikahın ardından platoya gelen Havvanur Arslan, geçmiş dönemdeki, genellikle gelinin önde, damadın arkada olduğu kareler yerine, yeni nesil konsept fotoğrafçılığını seçtiklerini söyledi.

Damat İbrahim Arslan da "Mekan çok modern ve bizim Z kuşağı için hazırlanmış gibi adeta. Çekimlerde çok eğlendik." diye konuştu.

Üç yıldır evli Gülsüm ve Ali Başıbüyük ise 3 farklı konseptte çektirdikleri fotoğrafların çok güzel bir anı olduğunu dile getirdi.

"Aynı ortamda farklı birçok fotoğraf mümkün"

Arkadaşlarıyla özel çekim için platoya gelen Melissa Çavdar, özçekim odalarında çekim yaptığını ve arkadaşlarını etiketleyerek fotoğrafları paylaştığını anlattı.

Emre Akdoğan ise "3-5 farklı mekana gitmek yerine tek mekanda en güzel konseptlerle daha güzel fotoğraflar dönemi başladı." dedi.

Kaynak: AA


ETİKET :   Beykoz Duran Gül fotoğrafçılık Konsept Çekim Plato Fotoğraf Çekimi Rabazan Bulut

Tümü