-- Adversting 9 REKLAM ALANI --

-- Adversting 10 --

Fransız Le Point dergisi Türkiye'yi hedef aldı

Fransız Le Point dergisi yeni sayısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Deniz Kuvvetleri'ne bağlı askerler önünde yaptığı konuşmadan bir görüntüyü kullandı.

2020-07-16

Fransız Le Point dergisi, yeni sayısında Türkiye ile ilgili provokatif bir kapakla yayına girdi.

Dergi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Deniz Kuvvetleri'ne bağlı askerler önünde yaptığı konuşmadan bir görüntü kullanarak üzerine; "Ayasofya, Suriye, Libya, Akdeniz... Erdoğan, Kapımızdaki Savaş" başlığını attı.
Le Point'in kapakta Türk savunma sanayisi MİLGEM Projesi'nin 4'üncü gemisi olan TCG Kınalıada'nın, hizmete giriş töreninden bir görüntü kullanması ise dikkat çekti.

YİNE AYNI PROVOKASYON
Sık sık Türkiye karşıtı haberlere imza atan Le Point dergisi ile ilgili geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan suç duyurusunda bulunmuştu. Derginin 24 Ekim'deki sayısının kapağında Erdoğan'ın fotoğrafı kullanılarak Fransızca hakaret edilmiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan da yayın direktörü Etienne Gernelle ve yazarı Romain Gubert hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Le Point yeni sayısında da aynı yine aynı provokasyona imza attı.

NATO, AB... FRANSA'NIN TÜRKİYE PLANLARI PEŞİ SIRA SUYA DÜŞÜYOR
Suriye ve Libya'da çıkarları tehdit altına girince "gemi tacizi" iddialarıyla Türkiye üzerinde siyasi baskı yaratmaya çalışan Fransa, NATO nezdinde beklediği desteği bulamayınca dikkatini Avrupa Birliği'ne çevirmiş orda da istediği etkiyi bulamamıştı.

MACRON’UN TÜRKİYE'YLE DERDİ NE?
Türkiye’nin AB üyeliğine başından beri karşı olan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un son dönemdeki hasmane tutumunun doğrudan Ankara’nın faaliyetlerinden ziyade kendi çıkarlarıyla ilişkili olduğu düşünülüyor.
Macron, üç yıl önce cumhurbaşkanlığını devraldığından bu yana ülke, derinleşen ekonomik ve sosyal sorunlar nedeniyle protestolarla çalkalanıyor.


ETİKET :   Fransız Le Point Türkiye provokatif Cumhurbaşkanı Erdoğan hakaret tehdit gemi tacizi ekonomik

Tümü