-- Adversting 9 REKLAM ALANI --

-- Adversting 10 --

Hisarcık’a 45 milyonluk termal yatırım

2024-01-08

Kütahya’nın Hisarcık Belediyesi tarafından Esire Termal Tesisleri’nde yapımına başlanan, yaklaşık 45 Milyon liraya mal olacak Osmanlı Türk Hamamı ve olimpik Aqupark temeli törenle atıldı.


Esire Termal Tesislerinde düzenlenen temel atma törenine Kütahya Valisi Musa Işın, AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı, Mehmet Demir, Hisarcık Kaymakamı İsmail Tosun, Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, Emet Belediye Başkanı Hüseyin Doğan, AK Parti Hisarcık İlçe Başkanı Ahmet Çümen, Emet İlçe Başkanı Ali Ceyhan, İl Genel Meclisi Üyeleri, daire amirleri, muhtarlar, partililer ve vatandaşlar katıldı.


Törenin açılışında yaptığı konuşmada göreve geldikleri 2014 yılından itibaren, Esire Termal Tesislerine büyük önem ve öncelik verdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, "AK Parti hizmeti ile çok büyük projeleri hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 2 kilometrelik ulaşım yolu, mescit, restoran binası, umumi tuvaletler, solar güneş aydınlatma sistemi, 8 adet yeni saatlik banyolar, mevcut apartların yenileme ve restorasyonu, yeni iki bloktan oluşan 24 apart daire, olmak üzere 50 Milyon liralık yatırım yaparak, bölgenin en hızlı büyüyen Termal Turizm Merkezi olduk. Bununla yetinmeyerek, yeni 7 adet saatlik banyo, 10 adet bungalov taş evler, Aqupark olimpik yüzme havuzu ve 30 Milyon proje bedeli ile Osmanlı Mimarisi Türk Hamamı projesi olmak üzere toplamda 45 milyon liralık yeni yatırımın temelini atarak bölgemize kazandırıyoruz” dedi.



“Yeni 34 apart projemizi hazırladık”


Mevcut yatırımların tamamlanmasının ardından yeni 34 apart projesi hazırladıklarını ifade eden Başkan Çalışkan,” İnşallah, yeni dönemde Esire Termal Tesisimizin, bölgenin en gözde tesisi haline getirecek turizm ve istihdam atağıyla bu alanda çok büyük hizmetlere imza atacağız. Ülkemizin aydınlık geleceği için tüm kadrolarıyla çalışan AK Partimiz, ilçemize de tarihin en büyük yatırımlarını kazandırmış ve halkımızın hizmetine sunmuştur. Yine aynı güç ve kararlılıkla ilçemiz AK Parti ile kazanmaya devam edecek, Türkiye Yüzyılında hak ettiği geleceğe kavuşacak ve önümüzdeki dönem Hisarcık Yüzyılı olarak, hem yatırım hem de istihdam da ilçemiz büyük hizmetler almaya devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu hizmetlerin gerçekleşmesinde bizlere her zaman öncülük eden dünya liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Bakanlarımıza, Valimiz Musa Işın’a, İl Başkanımız Mustafa Önsay’a, Milletvekillerimiz Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı, Mehmet Demir’e, İl Genel Meclis Başkanımıza, Genel Sekreterimize, İl Genel Meclis Üyelerimize, İlçe Başkanımıza ve teşkilatına, AK Parti kadrolarımıza ilçem ve şahsım adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Rabbim hepsinden razı olsun” diye konuştu.



“Termal yatırımların tamamı çok kıymetli”


Ak Parti Kütahya Milletvekili Adil Biçer, törende yaptığı konuşmada, ”Belediye Başkanı Fatih Çalışkan’ı gerek Esire Termal Turizm merkezinde, gerek Hisarcık’ta yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. Esire Termal Kaplıcalarına bölgenin yeni bir yüzü, parlayan yıldızı olarak Türkiye çapında söz sahibi olabilmesi için yapılan bu tür yatırımların tamamı çok kıymetli. Gerek Hisarcık’ta, gerek Emet’te, Tavşanlı’da, Simav’da, Gediz’de ve özellikle Kütahya il merkezinde yapılan turizm yatırımları bence bu anlamda çok önemli. Kütahya’nın il merkeziyle birlikte yaklaşık yüzde 70’inde termal var ama termalden istediğimiz gerek sağlık ve gerekse termal turizme yönelik olan ivme şimdiye kadar yeterince sağlanamadı. Ama bizde şu anlamda sizlere söz veriyoruz, Türkiye yüzyılı Kütahya yüzyılı olacak, Kütahya yüzyılı Hisarcık yüzyılı olacak” dedi.



“Hem ilçelerimizi, hem şehrimizi çok daha iyi noktalara taşıyacağız


Törende yaptığı konuşmada hem ilçeleri, hem Kütahya’yı çok daha iyi noktalara taşıyacaklarını belirten AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, ”Hisarcık açısından son 10 yılı değerlendirdiğimizde ilçenin alt yapısının tamamlanması, asfaltlama çalışmalarının yapılması, Kapalı Pazar Yerinin yapılmış olması, Simav, Tavşanlı bağlantı yollarının tamamlanmış olması, bütün bunlar son 10 yılda Hisarcık adına büyük kazanımlar. Fakat burada kalmaması gerekiyor. İnşallah sizlerin de desteğiyle önümüzdeki 5 yılı valimiz, milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımızla geçen 10 yıldan daha iyi bir şekilde değerlendirmek azmindeyiz. Hep beraber hem ilçelerimizi, hem şehrimizi çok daha iyi noktalara taşıyacağız” ifadelerini kullandı.



"Uyum içerisinde hizmet etmeye gayret gösteriyoruz"


Törende yaptığı konuşmada Kütahya’nın tarımıyla, sanayisiyle, kültürüyle, tarihi hüviyetiyle, eğitimiyle inanılmaz derecede enerji depolamış bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Vali Musa Işın, “İnşallah bu enerji, bu potansiyel kısa süre içerisinde hayata geçecektir. Devletimiz depreme rağmen hiçbir şey esirgemedi, bütün imkanlarını seferber ediyor. Biz yeter ki gayret edelim. Gerek belediye başkanlarımız, gerek milletvekillerimizle hakikaten çok güzel bir uyum içerisinde hizmet etmeye gayret gösteriyoruz. Tüm Belediye Başkanlarının ilçelerinde büyük emekleri var. Allah onlardan razı olsun. Hepsi de çok güzel hizmetler verdi. Hep beraber sizin yaşam kalitenizi yükseltmek için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Bundan emin olun” şeklinde konuştu.


İlçe Müftüsü Sebahattin Akyol’un yaptığı duanın ardından Osmanlı Türk hamamı ve Olimpik Aqupark temeli atıldı.


45 milyon liraya mal olacak olan Termal hamam projesi içerisinde Türk hamamı, termal havuz, kese, köpük, sauna, duş, tuvalet, soyunma odaları ve dinlenme salonları bulunuyor.


Daha sonra protokol üyelerinin katılımıyla ilçe merkezinde yer alan oto galericilerinin daha modern bir yerde hizmet vermelerini sağlamak amacıyla Belediye tarafından Küçük Sanayi Sitesinde 385 metrekarelik alan yaptırılacak olan 11 iş yerinin bulunacağı galericiler sitesinin temeli atıldı.


Temel atma törenlerinde katılımcılara belediye tarafından pilav ve ayran ikram edildi.



Hisarcık’a 45 milyonluk termal yatırım

Kaynak: IHA


ETİKET :   Hisarcıka milyonluk termal yatırım

Tümü