-- Adversting 9 REKLAM ALANI --

-- Adversting 10 --

İstanbullular kısıtlama günlerinde evde kalmadı

İstanbul'da dikkat çeken görüntüler kaydedildi. Beşiktaş Bebek sahilinde sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen bazı vatandaşlar banklarda otururken, bazılarının ellerinde kahvelerle yürüyüş yaptıkları görüldü. Vatandaşların oluşturduğu kalabalık kameraya yansıdı. Benzer görüntüler, Üsküdar'da Kız Kulesi Sahili'nde de ortaya çıktı. Bölgede, bazı vatandaşların maskesiz olması da dikkat çekti. Kadıköy'de ise kısıtlamada parka gelen vatandaşlara ceza yağdı. İlçede, atlı polisler de Caddebostan Sahili'nde denetim yaptı

2021-02-07

İHA

İstanbul'un en ünlü sahillerinden biri olan Bebek sahilinde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen oluşan kalabalık dikkat çekti.

İHA'nın haberine göre kafe ve restoranların kapalı olması nedeniyle kimi İstanbullular yiyecek ve içeceklerini alıp dışarı çıktı. Kimi vatandaşlar bisiklet sürerken, kimileri çocuklarını alıp parka gittikleri görüldü.

Bazı vatandaşların ellerinde kahvelerle yürüyüş yaptıkları da görüntülendi. Yoğunluk oluşan sahilde kimileri maske takıp kurallara uyarken kimileri de maskesiz bir şekilde yürüyüş yaptı.

KIZ KULESİ SAHİLİNE DE AKIN ETTİLER

Havanın sıcak olmasıyla birlikte çok sayıda vatandaş sokağa çıkma kısıtlamasında Kız Kulesi sahiline de akın etti. Kız Kulesi sahilini dolduran vatandaşların rahat tavırları ise 'pes' dedirtti.

Bazı vatandaşlar salgına aldırış etmeden yürüyüş yaparken, Kız Kulesi manzarasında banklarda oturdu. Çoğu vatandaşın maske taktığı görülürken, bazı vatandaşların da maskesiz olması dikkat çekti.

Sosyal mesafe kuralına uymayan vatandaşların yanı sıra birçok vatandaş manzaraya karşı fotoğraf çektirdi. Ayrıca Kız Kulesi sahil şeridinde vatandaşlar araçlarıyla uzun kuyruk oluşturdu.

PARKA GELEN VATANDAŞLARA CEZA YAĞDI

Kadıköy'de ise Göztepe, Özgürlük ve Yoğurtçu parklarına gelenlerin kimi piknik yaptı, kimi çocuklarıyla birlikte parkta vakit geçirdi. Bazı vatandaşların da maskelerini takmadıkları görüldü.

POLİS UYARDI

DHA'da yer alan habere göre, polis otosundan yapılan anonslarla parkta bulunan vatandaşlar uyarıldı. Ekipler, izin belgeleri bulunmadığı halde parkta vakit geçiren vatandaşlara cezai işlem uyguladı.

Çocukları ile birlikte parka gelen bir vatandaş, "Hastaneye getirdik çocuğu. Tahlil istediler tahlilleri verdik. Sakinleşsin ondan sonra iğne yapılacağını söylediler. Tekrar sakinleştirip götüreceğiz doktorumuza" dedi.

Polis ekiplerinin uyarılarının ardından vatandaşlar parkı terk etti. Parklarda yapılan denetimlerde 52 kişiye kişi başı 3 bin 480 liradan toplam 180 bin 960 lira ceza yazıldı. Kadıköy'de hafta sonu yapılan denetimlerde ise 326 kişiye 1 milyon 134 bin 480 lira cezai işlem uygulandı.

ATLI BİRLİKLER DE DENETLEDİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Atlı Birlik Grup Amirliği'ne bağlı atlı polisler de, Kadıköy Caddebostan Sahili'nde denetim yaptı.

Sahil şeridinde devriye gezen atlı polislere yunus polisleri de eşlik etti. Yasak olmasına rağmen dışarıda bulunan vatandaşlar tek tek uyarıldı.


ETİKET :   İstanbul Bebek hafta sonu kalabalık kafe kapalı bisiklet maske Kız Kulesi Sosyal mesafe Göztepe polis

Tümü