-- Adversting 9 REKLAM ALANI --

-- Adversting 10 --

Meksika tarihinin en büyük ve kapsamlı seçimi başladı

Meksika'da halk, 500 sandalyeli Temsilciler Meclisi üyeleri, 15 eyalet valisi ile yerel ve bölgesel 20 bin 417 yöneticiyi seçmek için sandık başına gitti.

2021-06-06

Meksika'da halk ülke tarihinin en büyük seçimlerinde oy kullanmak üzere sandık başına gitti. Ülkenin 32 eyaletinde halk, 500 sandalyeli Temsilciler Meclisi üyelerini, 15 eyalet valisini, başkent Meksika Belediye Başkanını, yerel kongre, kent konseyi, belediye kurulları üyeleri ve belediye başkanlarının da dahil olduğu toplamda 20 bin 417 yöneticiyi seçecek. Yüzlerce yerel yöneticinin belirleneceği seçimler, seçilecek yönetici sayısı ve adayların çokluğu açısından ülke tarihinin en büyük ve kapsamlı seçimi olarak görülüyor.

Yerel saat ile 08.00'de başlayan oy kullanma işlemi yerel saatle 18.00'de son bulacak. Kayıtlı seçmen sayısının 93,5 milyon olduğu Meksika'da, oy verme sürecinde uygulanması gereken sağlık protokolleri Ulusal Seçim Enstitüsü (Instituto Nacional Electoral) tarafından resmi internet sitesinde yayınlanan video ve görseller ile halka duyuruldu. Yapılan duyuruda, maske ve el dezenfektanı kullanımı, sosyal mesafenin korunması ve aynı yerde aynı anda ikiden fazla seçmenin bulunmaması konularındaki uyarılara ek olarak seçim sandıkları ve kabininin seçim günü sık aralıklarla dezenfekte edileceği bilgisi verildi.

Kaynak: IHA


ETİKET :   Meksika tarihinin büyük kapsamlı seçimi başladı

Tümü