-- Adversting 9 REKLAM ALANI --

-- Adversting 10 --

Okan Buruk: Asıl hedefimiz Şampiyonlar Ligi’ne girmek

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off turu rövanş karşılaşmasında yarın saat 22.00’de sahasında Norveç temsilcisi Molde ile karşı karşıya gelecek.

2023-08-28

Karşılaşma öncesinde Florya Metin Oktay Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan teknik direktör Okan Buruk, “Birinci maç öncesinde sahasında etkili bir takım olduğunu, uzun süredir bir arada oynamış teknik heyetiyle birlikte bir takım olduğunu söylemiştik. İlk maçta bunu net bir şekilde gördük. İlk maçta olumlu, olumsuz şeyler vardı. Rakibimizi daha iyi tanıyoruz. Taraftarımız her oynadığımız maçta büyük destek verdi. Şampiyonlar Ligi’ne girmek istiyoruz. Büyük bir hedef, büyük bir umut. Geçen sene şampiyonluk hedefi vardı, bunu başardık. Şimdi hedefimiz Şampiyonlar Ligi’ne girmek. Şampiyon olmak ne kadar değerliyse, Şampiyonlar Ligi’ne girmek de değerli. İlk maçın sonucuna bakmadan, kendi adımıza doğruları yapıp, takım olarak daha iyisini ortaya koyup, maçı kazanıp, turu geçmek istiyoruz. Ülke puanı için de önemli ve değerli bir maç. Yarın maksimumuzu verip, maç sonunda taraftarımızla birlikte inşallah Şampiyonlar Ligi’ne gidişi kutlarız” diye konuştu. 

“DAHA AGRESİF OLMAK İSTİYORUZ”

Maçı kazanmak istediklerini dile getiren Okan Buruk, “Torreira döndü, Tete’nin daha hazır hale gelmesi, bu anlamda daha güçlü daha dolu bir kadro ile yer alacağız. Yunus ayrıldı. Onun dışında daha güçlü bir şekildeyiz. Kendi sahamızdayız. Daha agresif olmak istiyoruz. İlk maçta geçişlerde rakibimize birçok pozisyon verdik. Kaybettiğimiz toplarda rakibimiz daha etkiliydi. Bize göre daha çok maç oynamış bir takım. Biz de Avrupa’da 6, ligde 2 maç oynadık. Avantajımız var. Bunu da kullanacağız. Maçı kazanmak istiyoruz. Bu avantajı kullanacağız. Asıl olarak gerçek oyunumuzu sahaya koymak. Rakibimizin de çok etkili hücumları var. Kanatları çok etkili bir şekilde kullandılar. Daha sert, daha dirençli daha çok topa sahip olan, top rakipteyken daha agresif olan bir takım olmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

“ASIL HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLAR LİGİ’NE GİRMEK”

Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmenin Hem Galatasaray hem de taraftarlar için çok önemli olduğunu söyleyen tecrübeli teknik adam, “Bunların hepsi bizi maça hazırlayacak unsurları. Asıl hedefimiz Şampiyonlar Ligi’ne girmek. Galatasaray’ın son iki senesine baktığınızda net bir şekilde buna ihtiyacı olduğunu görüyoruz. 13’üncü sırada ligi bitirmiş bir takım, bir sonraki sene şampiyon oluyor ve Şampiyonlar Ligi’ne girme şansını yakalıyor. Bu bizim için de Galatasaray taraftarı için de önemli ve değerli. Buna çok odaklandık. Geçen sene de şampiyon olmak isterken de hayal ettiğim şeylerden biri Galatasaray’ın tekrar Şampiyonlar Ligi’nde oynamasıydı. Türk futbolu için önemli bir puan. Şampiyonlar Ligi’ne giriş puanı, oradaki maddi getiriler, manevi olarak takımımızın orada olması Galatasaray’ın hedeflerinden biri. İnşallah bunu başarırız” şeklinde konuştu.

“FEDERASYONUN VERDİĞİ KARAR DOĞRU”

Avrupa’da mücadele eden Türk takımlarının lig maçlarının ertelenmesi üzerine yorumlarda bulunan Okan Buruk şunları söyledi:

“Çok olumlu baktığım bir şeydi. Avrupa’da oynayan diğer takımlarımız da buna olumlu baktı. Bunu doğru değerlendirmek lazım. Herkes play-off oynuyor. Bunu ayırt edemeyenler oluyor. Molde de maç oynamadı. Çok kritik bir eşik. Burada federasyonun verdiği karar doğru ve yerindeydi. Norveç’ten sabah 7’de döndük. Bu hazırlık süreci için de değerli oldu. Molde maçına hazırlanabildik. Hem dinledik, hem hazırlandık. Türkiye’yi temsil etmek için hazırız. Türkiye Futbol Federasyonu’nda teşekkür ederim. Avrupa’da oynayan takımlarının da düşüncesinin bu şekilde olduğunu biliyorum.”

 “TÜRK TAKIMI İÇİN ŞAMPİYONLAR LİGİ’NE GİRMEK ÇOK ÖNEMLİ”

Galatasaray’ın genlerinde Avrupa olduğunu söyleyen Buruk, “Galatasaray takımı geçen sene de bizle birlikte birçok rekor imza attı. Ana amacımız Şampiyonlar Ligi’ne girmek. Şampiyonlar Ligi’ne girip, bu tür unvanı da yaşarsak bizim için ekstra bir sevinç olur. Türk takımı için Şampiyonlar Ligi’ne girmek çok önemli. Galatasaray’ın genlerinde Avrupa olduğunu, Şampiyonlar Ligi olduğu olduğunu söylüyoruz. Tekrar bu arenada olmak için bizim için önemli. Buradaki düşüncemiz bu. Yaklaşık 15 senelik bir özlem de bitmiş oluyor, elemelerden gruplara girmek” şeklinde görüş belirtti.

“ŞAMPİYONLAR LİGİ KOZUNU KULLANMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Takıma takviyeler yapmak istediklerini söyleyen 49 yaşındaki teknik adam, “Burada gidenler oluyor, gelenler oluyor. Bazen biz gitmesini istemiyoruz. Yunus uzun süre gitmek istediğini belirtti. Mecburen en sonunda izin verdik. Almak istediğimiz oyuncular oluyor. Takımımıza takviyeler yapmayı düşünüyoruz. Şampiyonlar Ligi’ne gidersek bu önemli bir koz. Şampiyonlar Ligi kozunu kullanmaya çalışacağız. Teknik adam elindeki oyunculardan daha iyi oyuncular ister. En iyisini almak istiyoruz. Bazen bu anlamda zorlanıyorsunuz. Alamama riski de var, çok iyi oyuncu alma şansı da var. Direkt Galatasaray’a katkı sağlayacak, Şampiyonlar Ligi’ne girersek önemli katkı sağlayacak oyuncular istiyoruz” şeklinde konuştu.

 “MAURO’NUN DEVAM ETMESİ ÇOK ÖNEMLİYDİ”

Arjantinli golcü Mauro Icardi’nin takımda kalmasının çok önemli olduğunu ifade eden Okan Buruk, “Geçen senden sonra Mauro bizim için kilit isimdi. Transfer döneminde benim için en önemli şey, Mauro’nun takımda kalması, devam etmesiydi. Başkanımıza, yönetimiz, Erden Bey çok çaba sarf etti. Hepsi teşekkür etmek istiyorum. Bizim için sadece golcü değil, karakteriyle de önemli bir lokomotif. Bu maçlarda da hücumdaki goller ve asistlerle bir santrforun yapabileceği en maksimum şeyi yapıyor. Milli takım arasında dinlenme süresi olacak. Bize verdiği katkı önemli” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: DHA


ETİKET :   Okan Buruk Asıl hedefimiz Şampiyonlar Ligine girmek

Tümü