-- Adversting 9 REKLAM ALANI --

-- Adversting 10 --

Türkiye, estetikte dünya merkezi olma yolunda

Estetik cerrahi, ağrısız lazer epilasyon gibi alanlarda Türkiye artık önemli bir merkez olmaktan daha da ileri giderek adeta dünya başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

2022-08-27

Amerika ve Avrupa gibi ülkelerin yanı sıra dünyada bir çok ülke vatandaşının estetik ve lazer epilasyonda Türkiye'yi tercih ettiği görülüyor.

Aris Çukurambar Güzellik Merkezi sahibi Ezgi Doğan, “Kozmetik ve psikososyal bir sorun olan tüylenmenin giderilmesi için de kullanılan lazer epilasyon yaklaşık olarak 20-25 senedir uygulanan bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Lazer epilasyon fiyatları ise yapılan işlemin yerine göre değişiklik gösterir. Farklı lazer yöntemleri uygulanıyor olsa da buz lazan ile yüzde 80'lik bu oran yüzde 90-95 civarında çıkartılmaktadır. Geriye kalan yok edilememiş olan kıllar ise sadece yılda bir kez lazer seansı yaptırılarak sorun olmakta çıkmaktadır. Lazer epilasyon kadınlara ve erkeklere uygulanabilen bir yöntemdir. 12 yaşından büyük kıl ve cilt yapısı müsait olan herkese uygulanabilen bu yöntemin FDA onayı almış cihazlarla yapılması oldukça önemlidir. Lazer epilasyondan sonuç alma ve kaç seansta ciddi değişime uğrayacağı kişiden kişiye ve kişinin kıl yapısına göre değişiklik göstermektedir. Ciltte ve vücutta pek çok bölgede lazer epilasyonu gerçekleştirilebilmektedir. En sık kadınların başvurmuş olduğu bu yönteme erkeklerde son dönemlerde oldukça fazla rağbet göstermektedir” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin son on yılda baş döndürücü bir hızla bu alanda ilerlediğini dile getiren Doğan, “Yakın bir zamanda dünyada tek merkez haline gelme yolunda emin adımlarla ilerlemektedir” dedi.

Kaynak: IHA


ETİKET :   Türkiye estetikte dünya merkezi olma yolunda

Tümü