-- Adversting 9 REKLAM ALANI --

-- Adversting 10 --

Türkiye sezonluk UEFA ülke puanı klasmanında Polonya'yla birlikte zirvede

Bu sezon Avrupa kupalarına UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray, Konferans Ligi’nde de Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor’la katılan Türkiye, Polonya’yla birlikte en fazla ülke puanı toplayan ülke konumunda yer aldı.

2023-08-18

İstanbul

Bu sezon Avrupa kupalarına UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray, Konferans Ligi’nde de Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor’la katılan Türkiye, geride kalan 3. eleme turu maçlarının ardından Polonya’yla birlikte en fazla ülke puanı toplayan ülke konumunda yer aldı.

Türk ekipleri, 2. eleme turundan itibaren boy gösterdikleri Avrupa macerasında fire vermeden yoluna devam ederek play-off turuna yükseldi.

Toplamda oynadığı 16 maçın 13’ünü kazanan Türk temsilcileri, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.

Bu sonuçlarla Türk ekipleri toplamda 14 puana ulaştı ve bunun ülke puanına yansıması 3,5 puan şeklinde gerçekleşti.

Türkiye haricinde bu puana ulaşan diğer ülke, 18 maç sonunda Polonya oldu ve iki ülke, sezonluk ülke puanı klasmanında an itibarıyla zirveyi paylaştı.

Türkiye genel klasmanda 10. sırada

Ülke puanı genel klasmanında sezona 13. sırada başlayan ve geçen hafta 10. sıraya yerleşen Türkiye, 3. eleme turu maçları sonunda puantajdaki yerini korudu.

Son 5 sezonda en fazla katkı Başakşehir’den

Ülke puanı hesaplamasında, takımların topladığı puanlar, ülke adına turnuvalara katılan takım sayısına bölünüyor ve son 5 sezonluk performans baz alınıyor.

Türkiye’de son 5 sezonda ülke puanına en fazla katkı 34 puanla Başakşehir’den geldi.

Asıl yarış grup maçlarıyla başlıyor

Ülke puanı hesaplamasında eleme turlarında alınan galibiyetlerde kulüpler birer puan kazanırken, grup maçlarında itibaren bu puan ikiye katlanıyor.

Bunların haricinde takımlar, grup maçlarıyla birlikte bonus puanlar da kazanabiliyor.

Kaynak: AA


ETİKET :   Adana Demirspor Beşiktaş Fenerbahçe Galatasaray UEFA ülke puanı

Tümü