-- Adversting 9 REKLAM ALANI --

-- Adversting 10 --

Van Gölü’nün en büyük adasında yangın

Van Gölü'nün yüz ölçümü bakımından en büyük adası olan ve binlerce martıya ev sahipliği yapan Adır Adası'nda Yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı.

2022-09-22

Dün öğle saatlerinde yıldırım çarpması sonucu Adır Adası'nda yangın meydana geldi. Van Gölü'ndeki 4 adadan biri olan ve binlerce martıya ev sahipliği yapan Adır Adası'nda dün etkili olan yağmurun ardından öğle saatlerinde yıldırım düştü. Düşen yıldırımla birlikte adada başlayan anız yangını ağaçlık alanlara sıçradı. Adada dumanların yükseldiğini gören balıkçılar, jandarma ekiplerine haber verdi.

Kısa sürede bölgeye gelen jandarma ekipleri, balıkçı teknesiyle adaya giderek yangına müdahale etmeye çalıştı. Ardından Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı ekipleri bölgeye sevk edildi. Dün ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınan yangın, bugün rüzgarın etkisiyle yeniden başladı. Öğle saatlerinde başlayan yangının ardından adayı tamamen dumanlar sardı.

Yılmaz Sönmez
 

iha.com.tr üzerindeki haberler özet şeklinde yayınlanmaktadır. Haberin video, resim ve metnine ulaşmak için Abone kısmına ulaşınız.

Kaynak: IHA


ETİKET :   Van Gölünün büyük adasında yangın

Tümü