-- Adversting 9 REKLAM ALANI --

-- Adversting 10 --

Fatih Belediye Başkanı Turan: 54 tarihi çeşme restore edildi

Fatih Belediyesi'nin sorumluluk alanın giren 135 tarihi çeşme tespit edilerek, envanterleri oluşturuluyor ve ardından etaplar halinde projelendirilerek, bakım ve onarımları gerçekleştiriliyor. Bu çeşmelerden 54'ü temizlik, bakım onarım ve restorasyon çalışmaları tamamlanarak tekrar suya kavuşturuldu.

2023-08-17

Fatih Belediyesi’nin sorumluluk alanın giren 135 tarihi çeşme tespit edilerek, envanterleri oluşturuluyor ve ardından etaplar halinde projelendirilerek, bakım ve onarımları gerçekleştiriliyor. Bu çeşmelerden 54’ü temizlik, bakım onarım ve restorasyon çalışmaları tamamlanarak tekrar suya kavuşturuldu.

Fatih Belediye Başkanı Turan: 54 tarihi çeşme restore edildi

“SUSUZ KALAN 54 ADET ÇEŞMENİN ONARIMI YAPILDI”

Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan konuya ilişkin yaptığı konuşmada, “Suya ulaşmanın sevincini, şükrünü en güzel ifade eden yapılar oya gibi işlenmiş sokak çeşmeleridir. Tarih ve medeniyet denildiğinde İstanbul’da aklımıza hemen ecdadın hayır eserleri olarak inşa ettiği çeşmeler geliyor. Çalışmalarımızın neticesinde uzun yıllardır susuz kalan 54 adet çeşmenin onarımı yapıldı ve özgün işlevine kavuşturuldu. 6 adet çeşmenin onarımı devam ediyor. Şehrin mücevherleri olan tarihi çeşmelerimizi korunmasının sürdürebilirliği, kadim İstanbul şehri sakinlerimizin geçmişimizi yaşatmaya ve kültürel mirasımıza sahip çıkmaya yönelik tutumları ve mücadeleleri ile daha ileri seviyeye taşıyacağız” İfadelerini kullandı.

Fatih Belediye Başkanı Turan: 54 tarihi çeşme restore edildi

“MUTLAKA KORUNMALIDIR”

Tarihi çeşmelerde yaptıkları çalışmalara değinen Turan, “Farklı mimari karakterde inşa edilmiş irili ufaklı çeşmelerin her biri güzel Fatih’imizin, diğer deyişle Suriçi İstanbul’unun özgün markalarıdır ve mutlaka korunmalıdır. İlçemizdeki tarihî çeşmelerin proje bakım ve restorasyonlarının en kısa zamanda bitirilerek tamamının suya kavuşturulması, öncelikli hedeflerimiz arasındadır” dedi.

Fatih Belediye Başkanı Turan: 54 tarihi çeşme restore edildi

Kaynak: DHA


ETİKET :   Fatih Belediye Başkanı Turan tarihi çeşme restore edildi

Tümü