-- Adversting 9 REKLAM ALANI --

-- Adversting 10 --

G7 maliye bakanları Rusya'ya karşı ek yaptırımları görüştü

Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner, G7 maliye bakanlarının Rusya'ya karşı hangi ek yaptırımların uygulanabileceğini tartıştığını bildirdi.

2022-03-01

Berlin

Lindner, Almanya, ABD, İngiltere, Kanada, Fransa, İtalya ve Japonya'dan oluşan G7 ülkelerini maliye bakanları ve merkez bankası başkanlarının çevrim için yaptıkları toplantının ardından Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rusya, şirketlerin hissesini almak için 1 trilyon ruble ayırdıFransa Ekonomi Bakanı Le Maire: Rusya’ya topyekûn ekonomik ve mali savaş açacağızİngiltere: Rusya'ya yaptırımlar konusunda yapabileceğimiz daha çok şey var

Ukrayna Maliye Bakanı'nın konuk olarak katıldığı toplantıda yer aldığını bildiren Lindner, "Rusya'ya karşı mevcut yaptırımların uygulanması konusunda fikir alışverişinde bulunduk ve ayrıca hangi ek yaptırımların alınabileceğine dair önerilerde bulunduk." dedi.

G7 dönem başkanı olan Almanya'nın bu önerileri değerlendireceğini belirten Lindner, "Rusya'yı siyasi, mali ve ekonomik olarak izole etmek istiyoruz." ifadesini kullandı.