-- Adversting 9 REKLAM ALANI --

-- Adversting 10 --

Kutup seferleri bilimsel atılımın bir ayağı olacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 3. Ulusal Arktik Bilimsel Araştırma Seferini (TASE-III) gerçekleştiren Türk ekibinin önemli sonuçlarla yurda döndüğünü belirterek,

2023-08-15

Ankara

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, AA muhabirine yaklaşık 1 ay süren Arktik Seferini gerçekleştiren bilim heyetinin çalışmalarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Dünyanın geleceğine ışık tutan yolculuk: "Ulusal Arktik Bilimsel Araştırma Seferi"

TÜBİTAK, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı, araştırma enstitüleri, üniversiteler ve ikili işbirliği kapsamında sefere katılan yabancı bilim insanlarından oluşan araştırma ekibinin 28 istasyon noktasında örneklemeler ve ölçümler yaparak bilimsel çalışmalarda bulunduğunu ifade eden Kacır, bu çalışmaların dünyanın geleceğine ışık tutacak sonuçlar ortaya koyacağını söyledi.

Kacır, sefer ekibinin, Barents Denizi'nde örnekleme noktalarında 14 farklı proje için bilimsel araştırmalar gerçekleştirdiği bilgisini vererek, şöyle konuştu:

"Ekibimiz Arktik Okyanusu'ndaki ekosistemden balıklar ve deniz canlılarının durumuna, meteorolojik gelişmelerden atmosferdeki kirliliğe kadar çeşitli konuları araştırdı. Seferi çok başarılı şekilde tamamladık. Türkiye pek çok alanda olduğu gibi bilimsel araştırmalarda da öncü ülkelerden biri olmaya devam edecek. Hükümet olarak bilimsel araştırmalara büyük önem veriyoruz. Dünya bilim literatürüne katkı sağlayacak adımlar atıyoruz. Hem Antarktika hem de Arktik seferlerimiz bu anlayışımızın birer göstergesi."


ETİKET :   Arktik seferi

Tümü