-- Adversting 9 REKLAM ALANI --

-- Adversting 10 --

Lavanta tarlası alternatif turizm rotası oldu

Sinop'un Bektaşağı köyünde 6,5 dönüm araziye lavanta eken Filiz Özdemir, ilde lavanta ekimini yapan ilk kişi oldu. Ayrıca Özdemir'in ektiği lavanta tarlası Sinop için alternatif turizm rotası oldu.

2023-07-10

Sinop’un Bektaşağı köyünde 6,5 dönüm araziye lavanta eken Filiz Özdemir, ilde lavanta ekimini yapan ilk kişi oldu. Ayrıca Özdemir’in ektiği lavanta tarlası Sinop için alternatif turizm rotası oldu.

 

Sinop’ta ilk kez 2020’de kadın girişimci Filiz Özdemir tarafından oluşturulan lavanta tarlalarının sayısı, her geçen yıl artış gösteriyor. İlkbahar aylarında ekilen lavanta yaz aylarında çiçek açıyor. Kadın girişimcilerce kentteki farklı köylerde oluşturulan ve bazıları çiçek açan lavanta tarlaları, göz alıcı mor rengiyle misafirlerini ağırlamaya başladı. Lavantanın yetiştirildiği tarlaları görmek için lavanta tarlasına gelen yerli ve yabancı turistler, güzel görüntü ve mis kokular eşliğinde gezmenin tadını çıkarıyor. Lavanta, üretimiyle ekonomiye katkı sağladığı kadar sunduğu eşsiz manzarasıyla da turizmi canlandırarak, fotoğraf tutkunları ile yerli turistler tarafından yoğun ilgi görüyor.



"’Isparta’yı ayağımıza getirdiniz’ diyorlar"

 

Lavanta ekimini yapan Filiz Özdemir, olumlu dönüşler aldığını belirterek, “Başka şehirlerde lavanta bahçelerinde festival ve şenlikler oluyordu. Lavanta Sinop’ta ilk olduğu için, ben de ses getirmek için tüm bayanları bir araya getirmek istedim. Kadın girişimci olarak Sinop’ta 3 bayan olarak lavanta bahçeleri yapıyoruz. Gelmek isteyen ya da gelemeyen birçok kişi vardı. Bu etkinlik nedeniyle de herkesi bir araya topladık. Kadın girişimci olduğum için çok tebrik ve takdir alıyorum. ’Isparta’yı ayağımıza getirdiniz’ diyorlar. Bu sene turizme açılması da herkesi çok mutlu etti. İnşallah bahçelerimizi daha da büyük yapacağız. Daha da çok kitleye ulaşacağız. Beklediğimin üzerinde bir yoğunluk var. Hatta gelemeyenler de var. Hasadımızı haftaya yapacağız. Çünkü çiçeklerimiz artık geriye döndü. Daha sonra da lavanta yağlarını çıkartacağız” dedi.

Kaynak: IHA


ETİKET :   Lavanta tarlası alternatif turizm rotası

Tümü