-- Adversting 9 REKLAM ALANI --

-- Adversting 10 --

Öğrenciler keçi sütünden sabun üretiyor

Bursa Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğrencileri, saç dökülmesine, deri hastalıklarına, kepeklenmeye faydalı olan yüzde yüz doğal keçi sütünden sabun imâl etti. Sabunlar kalıplarına göre 15 ila 35 liradan satışa sunuldu.

2021-06-03

Korona virüs salgını ile birlikte temizlik ve sağlığa verilen önem her geçen gün artmaya devam ediyor.

Sağlık ve temizlik şirketleri kadar okullar da yaptıkları çalışmalarla ekonomiye ve insana katkı sağlıyor. Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencileri sabun üretimine başladı. Saç dökülmesinden deri hastalıklarına, kepeklenmeden vücut sağlığına kadar bir çok faydası bulunan yüzde 100 doğal keçi sütünden sabunlar raflarda yerini aldı.

Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Sağlığı ve Hayvansal Üretim, Araştırma ve Uygulama Merkezi yöneticisi Doç. Dr. Hakan Üstüner, "Bursa Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde yetiştirilen keçilerin sütünden daha fazla katma değer elde etmek ve farklı ürünler elde etmek maksadıyla öğrencilerimiz proje sundu. Piyasada çok ciddi rakamlara satılan bu sabunlar aynı zamanda saç dökülmesi, deri hastalıkları, kepeklenme gibi pek çok şeye faydalı. Öğrencilerimizle birlikte bu işi deneme aşamasında başlattık. Artık el yapımı yüzde yüz doğal, kendi keçilerimizden elde ettiğimiz sütten sabun yapıyoruz. Bunun da satış ünitemizde Bursa halkı ile buluşturuyoruz. Afra Kuş, Nezaket Sağlam, Emine Sağlam, Abdulkadir Oflaz gibi örnek gönüllülerle 7/24 burada çalışan, keçiyi sağan, tedavisini yapan arkadaşlar görev yapıyor. Katma değer olarak da keçi sütünün daha iyi değerlendirilmesi adına böyle bir ürün üretme fikri ortaya çıktı" dedi.

Kaynak: IHA


ETİKET :   Öğrenciler keçi sütünden sabun üretiyor

Tümü