-- Adversting 9 REKLAM ALANI --

-- Adversting 10 --

Tarihi Mazlumağa Hamamı’nın turizme kazandırılması bekleniyor

2023-09-17

Kars’ta, “Tarihi Dokunun Korunması Projesi” çerçevesinde restorasyon çalışmaları tamamlanan Mazlumağa Hamamı yine kendi haline terk edildi. Restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra kapılarına kilit vurulan tarihi hamam açılışının yapılmasını bekliyor.


Restorasyon çalışmaları sırasında sıva altında kalmış ve Osmanlı dönemine ait yarasa kanadı ve yıldız figürlerinin de ortaya çıktı hamamın Karslıların hizmetine farklı bir konsepte açılmasını isteyen vatandaşlar, yetkililerden hamamın yeniden yıkılmaması için turizme kazandırılmasını istedi.


Her gün yüzlerce yerli ve yabancı turistin önünde fotoğraf çektirdiği Mazlumağa Hamamı’nın hamam, kafeterya veya müze olarak değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar, “Çok güzel bir yapı, yanı başında Kars Çayı geçiyor. Burasının mutlak suretle de değerlendirilmesi gerekiyor. Hazır restore edilmiş, hazır hale getirilmiş, kapalı tutulmasına bir anlam veremiyoruz. Kars turizmine canlılık getireceğine inanıyoruz” dediler.


Kars Kalesi altında Taş Köprü’nün solunda bulunan ve Sultan III. Murad tarafından 1574-1595 yılları arasında onarımı yapılan Mazlumağa Hamamı’nın içerisinde duvarlarda yarasa ve yıldız figürleri bulunuyor. Tarihi hamamın biran evvel Kars turizmine kazandırılması bekleniyor.



Tarihi Mazlumağa Hamamı’nın turizme kazandırılması bekleniyor

Kaynak: IHA


ETİKET :   Tarihi Mazlumağa Hamamının turizme kazandırılması bekleniyor

Tümü