-- Adversting 9 REKLAM ALANI --

-- Adversting 10 --

Yayla konserleri Toroslar’da devam ediyor

Yayla konserlerini ilçelere taşıyarak yayla sakinlerine güzel bir akşam yaşattıklarını belirten Türk Halk Müziği Topluluğu Orkestra Şefi Erdal Koşar, “Yayla konserlerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Toroslar'ın Güzelyaylasındayız.

2023-08-24

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde düzenlenen ‘Yayla Konserleri’ Toroslar’da devam ediyor.

 

Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğunun bu haftaki durağı Toroslar İlçesine bağlı Güzelyayla Mahallesi olurken, konserde her yaş grubunun eğlendiği ve en sevilen türküler seslendirildi.

 

Yayla konserlerini ilçelere taşıyarak yayla sakinlerine güzel bir akşam yaşattıklarını belirten Türk Halk Müziği Topluluğu Orkestra Şefi Erdal Koşar, “Yayla konserlerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Toroslar’ın Güzelyaylasındayız. Orkestramızla güzel bir konsere hazırlandık, heyecan her zamanki gibi doruktaydı” dedi.

 

Kültür Sosyal İşler Dairesi bünyesinde yayla konserlerini bütün ilçelere taşıdıklarını ve sanattan uzak kalmış köy ve yaylalara giderek buralarda vatandaşlara müzik ziyafeti yaşattıklarını belirten Koşar, “Sanattan uzak kalmış köylerimize, yaylalarımıza sahil kesimlerinde yaptığımız konserlerimize ve festivallerimize katılamayan hemşerilerimize müzik ziyafeti yaşatıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

‘Köy Bizim Şenlik Bizim’ ekibiyle ilçelere ortak gittiklerini ve mahallelerde yediden yetmişe her kesime hizmet sunduklarını söyleyen Koşar, “Yazın yaylalara çıkan vatandaşlarımız merkezdeki konserlere katılamadığı için bizler etkinliklerimizi onların ayağına götürüyoruz. Konserlerimize Türkiye’nin dört bir yöresine ait ezgilerle başlayıp halaylarla devam ediyoruz. Dinleyicilerimizi müziğin ritmiyle mutlu bir akşam geçirmelerini sağlıyoruz” diye konuştu.

 

Etkinliklerle birlikte yayla sakinlerinin çok eğlendiğini ve moral bulduğunu belirten Güzelyayla Mahalle Muhtarı Yasin Öz, “Mersin Büyükşehir Belediyesinden çok güzel hizmetler alıyoruz. Vahap başkanımızdan çok memnunuz. Büyükşehir ekipleri her derdimize koşuyor, her hizmeti anında bize ulaştırıyor. Konser öncesinde şenliğimiz vardı ve çocuklara oyuncaklar dağıttılar. Biz 400-500 çocuk olur diye düşündük ama daha fazla katılım oldu, çok memnun olduk. Çocuklarımızı sevindirdiler. Konser sayesinde kulaklarımızın pası silindi” dedi.

 

Yayla sakinlerinden Ali Tokeller ise “Etkinlik çok güzel oldu. Bir süredir burada değişik bir etkinlik yapılmıyordu, çok güzel oldu. Çalan orkestra çok şahaneydi” şeklinde konuştu.



Yayla konserleri Toroslar’da devam ediyor

Kaynak: IHA


ETİKET :   Yayla konser Toroslarda devam ediyor

Tümü