-- Adversting 9 REKLAM ALANI --

-- Adversting 10 --

FUTBOL YORUMCULARI AĞLAR MI?

2024-01-08
Melih Alpan
Melih Alpan

İki haftalık aradan sonra lig başladı... Evlere şenlik maçlar izliyoruz...

Aklıma ilk gelen takımı yazıyorum Hatayspor. Hatayspor iyi takımdı taa ki Fenerbahçe maçına çıkana kadar hani herkes balıkhafızalı ya çabuk unutuyor. Takımın iyi gidişatını orada bir bozdular iyi dediğimiz takım çuvalladı.

Sonra Galatasaray maçı her futbolcusu inanılmaz bir azimle oynayıp Galatasaray'ı yendiler, maç sonuda sanki şampiyon olmuş gibi kutladılar bu galibiyeti. Hakem Bahattin Şimşek, VAR Emre Malok ve verilmeyen 2 Galatasaray lehine penaltı. Neyse uzatmayalım Hatayspor şu aralar ne durumda enteresan...


Bu hafta İstanbulspor-Fenerbahçe maçına bir ara bakmak istedim Atatürk Olimpiyat Stadı'nın çimleri futbolcuları boyamamıştı seyretmekten vazgeçtim çünkü o maçta haber değeri olacak konu sadece oydu. Hatırlarsınız Galatasaray orada oynadığında futbolcular yeşile boyanmıştı. İstanbulspor-Fenerbahçe maçını seyretmek zaman kaybı olurdu. Sonucu belli olan bir maç. Bazı maçlara 6 dakika değil inanın 3 dakikalık özet yetiyor oradan bile tiyatronun ana fikri ortaya çıkıyor.


2010-2011 Süper Kupanın oynatılmama ezikliğini bertaraf etmek isteyenlerin 22 sene sonra bu finali oynama istekleri nedense Suudi Arabistan'da oynanacak Süper Kupa Finali öncesi dillendirilmesi gündem değiştirme çabalarının sonucudur. Süper Kupa Finalinin oynanmaması ancak yaşananların somut olarak anlatılmasıyla mümkündür ki biz sadece bu konuda Fenerbahçe Kulüp Başkanının açıklamalarını ve Federasyonun olayları geçiştirmesine şahit olduk. Olayın dahlinde olan Galatasaray'ın bu konuda hiç bir açıklaması yok. Ortak bildiri benim için hükümsüz.


7 eksikle Rams Park'ta Konyaspor'u ağırladık pazar gecesi. Bazı taraftarların gevşekliğine bakmazsak taraftar inancı futbolcu kalitesi ve Okan Hoca farkıyla zor gibi görünen maçtan 3-0 gibi bir galibiyetle 3 puanı taçlandırdık.
Dile kolay 2 kart cezalısı Boey ve Torreira yanısıra Afrika Kupası'nda olan Bakambu ve Hakim Ziyech ötesinde Icardi, Oliveira, Davinson Sanchez...

Galatasaray'a aidiyeti olanların dışındaki yancı yalaka şaklaban kendini Türk Futbolunun duayeni sanıp mamalandırdıkları kalem ve ruhlarıyla algı peşine düşenler maç sonu için gevrek planlar peşindeydiler ki mutlulukları 63. dakikaya kadar sürdü. 63. Dakika da senin fiyatın o kadar eder mi dedikleri adam Konyaspor'un başarılı genç kalecisini güzel bir vuruşla mağlup etmeyi başardı.
Sahanın her noktasına basmadık yer bırakmayan Zaha geceyi golle sonlandırmalıydı ki Kaan'ın sert şutunun kaleciden dönmesiyle bu arzusuna kavuştu. Galatasaray adına Zaha maçın adamıydı. Kronik sakat maaşını alamıyor devre arası gidecek diyenlere attığı golün yanısıra gol sevinci ve kahkahasıyla geceye damga vuran futbolcuydu.
Gelelim 3. gole Eyüp Aydın oyuna girdiğinin 1.ci dakikasında Abdülkerim'e adrese teslim yaptığı asistle 3. golün mimarı oldu. Okan Hoca'nın esprisini atlamayalım. Gazeteci soruyu sorunca Okan Hoca cevabı yapıştırmış. ''Eyüp 1 dakikada 1 asist yaptıysa 90 dakika oynasa 90 asist yapacaktı. ''


Galatasaray tertemiz bir galibiyet aldı 7 eksikle oynadığı maçta 2 penaltısı verilmedi. Zaha'nın şutunu Konyasporlu futbolcu elle kesti ve ceza sahası içinde Abdülkerime faul yapıldı. Net galibiyette bunu kimse önemsemiyor belki ama çok önemli.
Çünkü algıcı şaklaban mamalı futbol medyası utanmadan sıkılmadan maç sonu algısı için 63. dakikadan sonra bayağı bir çalışma içerisine girmiş ama görüntüleri oynattın mı yaptıkları algı ellerinde patlıyor.

Biz bunlara çok alıştık ama esas bir türlü alışamadığımız yayıncı kuruluşun bu maçtaki eyyamları yine zirve yaptı. İlk golün tekrarını göstermek yerine gol pozisyonundan önce Zaha'nın çalımlarından faul çıkarabilirmiyim sevdası vardı ve Zaha'nın penaltı pozisyonunda görüntü saklandı.

Neyse hiç bir Galatasaraylının gönlünü fazla karartmaya gerek yok. Dünyanın hiç bir liginde Galatasaray gibi bir takım şampiyonluk mücadelesi içerinde değildir. 19 takım sana karşı cephe oluşturmuş hakemler Federasyon ve VAR tümüyle senin aleyhine çalışıyor. Yancı yalaka medyana Galatasaraylıyım diyerek yeni argümanlar eklenmiş.
Sonuç ne olacak biliyormusunuz...
Her zaman olandan...
Mayısta GALATASARAY ŞAMPİYON...
Diğerleri gözü yaşlı ne diyeyim köşe başını tutan 40 kişilik ekipler ve 25 yıllık programcılar mor surat...
Önce rakip taraftarlar ağlıyordu şimdi muhabir ve yorumcularda ağlamaya başlamış...
NEDEN? NEDEN? NEDEN?
KALIN SAĞLICAKLA...
MELİH ALPAN


ETİKET :   Galatasaray Konyaspor gözü yaşlı

YAZARIN DİĞER YAZILARI

UYUMAYIN FARK VAR !!! 2024-01-14 FUTBOL YORUMCULARI AĞLAR MI? 2024-01-08 SON NEFES GALATASARAY 2023-12-31 Galatasaray ve Değerlerine Saldıranlar 2023-08-24 MHK'nin Hakem Resitali 2022-10-16 Kerem ve Yunus'un Her Şutu... 2022-10-02 GALATASARAY DÜŞMANLIĞI 2022-09-20 GALATASARAY ZİRVEDE 2022-09-17 Galatasaray Üzecek! 2022-09-12 Galatasaray Ruhu Geri Geldi 2022-09-06 4 Maç Verilmeyen 5 Penaltı 2022-08-29 ASLAN GOMİS ATTI GALATASARAY KAZANDI 2022-08-20 Galatasaray Doğranıyor 2022-08-14 Galatasaray'ı Rahat Bırakın... 2021-06-01 Suçlu Hoca ve Futbolcular mı? YAPMAYIN! 2020-10-02 Vur Kır Parçala...Hakem ''Oyna Devam'' 2020-06-15 RENGİMİZ KIRMIZI BEYAZ OLSUN 2020-06-08