-- Adversting 9 REKLAM ALANI --

-- Adversting 10 --

UYUMAYIN FARK VAR !!!

2024-01-14
Melih Alpan
Melih Alpan

Galatasaray'ın oynadığı Sivasspor maçından sonra bu yazıyı yazmak hasıl oldu. Galatasaray'ın önündeki maç ise sahasında Kayserispor maçı...
Sezon başladıktan bu yana Galatasaray çok kötü, oyunu asla domine edemiyor diyen algıcılar ve Galatasaray görünümlü sosyal medya hesapları aslında bu yazının yaratılmasındaki en büyük etkenlerdir.
Bakın gönülden arma sevdalısı renklere aşık taraftara hiç sözüm yok ama biraz eğri oturup doğru konuşalım.
Dışardan yapılan algılara ve utanmazca bu algıların içerden destekçileri ne diyor.
Sezon başında kadro planlanması yanlış yapıldı. Diyelim öyle peki dışardakilerin bu kadrodan korkusu ve ya içerdekilere çiftetelli oynatan sezon başı kadro planlamasında neden kimsenin çıtı çıkmadı.
Diyelim kadro yanlış hakemlerle kaybedilen Şampiyonlar Ligi için herkes hemfikir.
Devam ediyoruz bu yanlış kadro Ligde 19 maçta 1 mağlubiyet 2 beraberlik almış yani kayıp puan 7...
Ligdeki suni liderle aranda 2 puan var.
Yani kadro kötü ya buna rağmen takım oynadığı bütün maçları domine etmiş.
Hani siz Galatasaray oyunu domine edemiyor diyorsunuz ya Galatasaray oynadığı tüm maçlarda en az 8-10 pozisyon buluyor, yüzde 65 le oynuyor ve en az 15 şut atıyor...
İyi oynuyoruz da son vuruşlar beceriksiz ya da kötü derseniz. Şöyle bir durum var seninle oynayan rakiplerin net şutlarını engellemede başarılı. Örnek Konyaspor maçında rakip tarafından engellenen gollük şut sayın 4 iken aynı Konyaspor'un Fener deplasmanında Fenerin gollük şutlarını engelleme sayısı sıfır, üstelik deplasmanda savunma yapması gereken bir takım iken. Fener'in diğer maçlarında ki rakiplerinin de bundan bir farkı yok.
Son vuruşlar kötü dediğiniz Galatasaray'ın 19 maçta 14 direkten dönen topu var.
Yangın çıkardığınız Sivas maçı takım eksik ama kötü dediğiniz takım yüzde 63 ile oynayıp 25 şut çekmiş, 2 gollük net şutun engellenmiş direkten dönen 2 topun var. Hakem ve VAR 3 penaltını görmemiş duymamış vermemiş. Rakibin hiç kart görmemiş.
Aradaki fark nereden kaynaklanıyor biliyormusunuz?
Tek tek bakalım...
İlk yarıda Fenerin Gaziantepspor maçı Tadiç 90+6 ta topu eline alıp çarşıya götürüyor, hakem penaltıyı vermiyor Net 2 puan.
Ankaragücü maçı 90+1 Osayi ceza sahasında rakibin ayağına giriyor, yüzde yüz penaltı verilmiyor. Net 2 puan.
Alanya deplasmanı 45. dakikada İrfan'ın attığı golde, VAR çizgiyi çizip ofsayt diyor, orta hakem VAR'ı dinlemeyi reddetip olmayan golü veriyor. 3 puan gidebilir ben iyimser net 2 puan.
Kasımpaşa maçında attıkları ilk golde Becao faul yapıyor, 2. golde de penaltı yok. 2 golde de kesin hakem hatası var.
Net 2 puan.
Karagümrük maçında dakika 70 maç 1-1 iken Fenerli Samet kaleye giden topu eliyle çıkarıyor. o pozisyon olmasa Karagümrük maçın son bölümüne 2-1 üstün girecekti.
Net 3 puan.
Sivas maçında Osayi rakibe uçan tekme atıyor hatta penaltı olduğunu kabul edip kendiside yerden kalkmıyor ama hakem penaltıyı vermiyor. Net 2 puan.
Kayserispor maçında haksız yere kazanılan penaltı ve tartışmalı bir yığın pozisyon. Net 2 puan.
Galatasaray maçında 2 kırmızı kart verilmiyor ve Galatasaray'ın 1 penaltısı es geçiliyor. Net 2 puan.
Öncelikle hakem hatası mı dersiniz başka bir isim mi koyarsınız 17 fazla puan var burda. Daha verilmeyen sarı kırmızı kartlar ya da rakiplere verilen haksız kartlardan hiç bahsetmiyoruz.
Bir de hakemlerin her maç takdir haklarını Fener'den yana kullandığını düşünürsek yandı gülüm keten helva.
Siz gidin eleştiri Galatasaray'ın kültüründe var ben objektif Galatasaraylıyım diye ortalıkta dolaşın.
Sen objektif olacağım 3-5 beğeni alacağım diye öyle gezinirken bir çok futbolcunu bu algıların içinde öğüttün.
Efsanen olmuş Fatih Terim'in hocalıktan gönderilmesine engel olamadın yerine çaycı, çorbacı getirip seni küme düşürüyorlardı.
Hiç akıllanmadınız.
Taraftar adı üzerinde taraftır, taraftarlığını bilsin...
Üye ise kol kırılır yen içerisinde kalır misali üyeliğini bilsin...
Yönetim zaten işini yapıyor...
Gidip 3-5 algıcı manipülatif satın alınmış hesapların peşine takılıp Galatasaray'ın değerlerini ki başta Erden Timur'a sallama cüretini göstermeyin. Galatasaray ağır taştır altında kalırsınız.
İşte böyle gereksiz kaos çıkarıyorsunuz seçime daha çok var. Amacınız Galatasaray'ı küçültmek adada pilava kaşık sallayıp beleş çay peşinde iseniz küçük olsun benim olsun sevdasında iseniz uyanın o gemi limandan kalktı.
Siz istesenizde Galatasaray'ı küçültemezsiniz.
Global futbol değerlerinden önemli bir taş olmuş Galatasaray... Galatasaray kişisel hırslar ve egolarınızın değerlendirileceği bir kurum değil artık...
Arma sevdalıları, sarı kırmızıya aşık olanlar, Icardi yolu gözleyenler...
KALIN SAĞLICAKLA...
Melih ALPAN


ETİKET :   Galatasaray Sivasspor Şampiyonlar Fener

YAZARIN DİĞER YAZILARI

UYUMAYIN FARK VAR !!! 2024-01-14 FUTBOL YORUMCULARI AĞLAR MI? 2024-01-08 SON NEFES GALATASARAY 2023-12-31 Galatasaray ve Değerlerine Saldıranlar 2023-08-24 MHK'nin Hakem Resitali 2022-10-16 Kerem ve Yunus'un Her Şutu... 2022-10-02 GALATASARAY DÜŞMANLIĞI 2022-09-20 GALATASARAY ZİRVEDE 2022-09-17 Galatasaray Üzecek! 2022-09-12 Galatasaray Ruhu Geri Geldi 2022-09-06 4 Maç Verilmeyen 5 Penaltı 2022-08-29 ASLAN GOMİS ATTI GALATASARAY KAZANDI 2022-08-20 Galatasaray Doğranıyor 2022-08-14 Galatasaray'ı Rahat Bırakın... 2021-06-01 Suçlu Hoca ve Futbolcular mı? YAPMAYIN! 2020-10-02 Vur Kır Parçala...Hakem ''Oyna Devam'' 2020-06-15 RENGİMİZ KIRMIZI BEYAZ OLSUN 2020-06-08