-- Adversting 9 REKLAM ALANI --

-- Adversting 10 --

Galatasaray ve Değerlerine Saldıranlar

2023-08-24
Melih Alpan
Melih Alpan


Galatasaray Avrupa'da başarılı olabilmek için yıllardır beklenen kadroyu kurma yolunda bayağı bir efor sarf ediyor. Aslında geçen sezon yapılan transferler bu gün oluşturulan yapının iskeletiydi. Şimdi oluşturulan omurgayı takviyelerle süsleyerek Şampiyonlar Liginde kupa kaldırmanın çalışması yapılıyor.
İşi kolay mı asla değil, çünkü Türkiye liglerinde Galatasaray'a karşı oluşturulan bir cephe var.Galatasaray'ın Şampiyonlar Liginde kupa kaldırması diğer kulüp başkanlarının taraftarlarına karşı altından kalkamayacağı bir yük oluşturacak.
O yüzden geçen sene her tuşa bastılar Galatasaray'ı engellemeye kalktılar. Galatasaray 14 maç üst üste galibiyet alarak rekor kırdı ve şampiyonluğa ulaştı.
Bu sene Galatasaray'ın işi daha zor şampiyon kadronun üzerine yeni transferler yaptı ve o transferlerin uyum süreci başladı.
Rakipler Galatasaray'ı başarılarıyla geçmek yerine aralarında ittifak yaptılar. Özellikle sosyal medyada sahte isimli fake profillerle çoğunlunun yaşı 18 den küçük hesap sahipleri oluşturdular. Bu hesapların sayısı yaklaşık 3500 adet ve katılım tarihine bakarsanız Temmuz ve Ağustos 2023'ü görürsünüz.
Bu hesaplarla tek merkezden Galatasaray'ın aleyhine algı oluşturmaya ve Galatasaray'ı karıştırmaya çalışıyorlar. Bunlar az takipçili her yere sızan hesaplar.
Tek dayanakları öncelikle yalan haberler.
Galatasaray'da kaos var.
Erden Timur Başkanla kavga etti.
Futbolcular soyunma odasında kavga etti.
Zaha Kronik sakat.
Tete yüzünden Galatasaray ceza yiyecek.
Bunların öncelikli paylaşımları.
Çok takipçili fenomen rakip hesaplarına gelirsek akıllarınca daha profesyonel gözüküp paylaşım yapıyorlar.
Sözüm ona bunların hepsi iyi finansçı, iyi bankacı iyi emlakçı iyi muhasebeci iyi teknik direktör iyi yorumcu iyi gazeteci iyi siyasetçi. Hepsi aynı anda bütün bu mesleklerde uzman anlayın yani.
Bunlar da Galatasaray'ın yaptığı transferlerin maliyetinin algısı,
İnşaat işlerinin algısı,
Borsa algısı,
Galatasaray'ı fetö terör örgütüyle suçlamak,
Transferleri teknik açıdan karalamak,
Teknik heyette hata arayıp algı yaratmak.
Yayınlarda yalanla kurgu yaratıp Galatasaraylı futbolcuların arasına nifak sokma işlerinin planlayıcısı ve bu algıları yüksek ücretler karşılığı yapıyorlar. Örnek verirsek.
Torreira olayında olduğu gibi canlı yayında başarısız futbolcu eskisinin zamanında elde ettiği çevreyle kendine digital bir mecrada yer bulması ve futbolcunun mide bulantısı yaşayarak kadrodan çıkarıldığı gün futbolcuyla alay ederek Torreira neden oynamıyor ben biliyorum ''Tamamen duygusal'' diyerek para işareti yapıp futbolcuya böyle bir olayın olmadığına dair açıklama yaptırmak zorunda bırakılması gibi.
Birde bunların Galatasaraylı muadilleri var. Gazetecilik ve yorumculuk mesleğinin prensiplerine uymadan bir maç sonu ''eleştiri Galatasaray'ın kültüründe var'' diyerek futbolcuyu, hocayı ve yöneticiyi taraftarın önüne atma ucuzluğu.
Deplasmanda Şampiyonlar Ligi Play-Off unda 3-2 galip gelmiş bir takımı farklı mağlup olmuş gibi algı yaratan gazeteci, yorumcu ve çok takipçili fenomen hesaplar. Kendileri belki çok para kazanıyorlar ama en azından o gece yaptıklarıyla hedef gösterdikleri futbolculara küfürler ediliyor. Hocayı eleştireceğim diyerek fazla yükselen başka bir yorumcu yüzünden de taraftarlar bu sefer hoca ve hocanın oğluna hakaret ve küfür etmeye başlıyorlar. Uyarıyorsun ortalık biraz duruluyor yani kışkırtma etkileri çok fazla.
Bu 3 kesim sadece Galatasaray maçlarını 2-0 ve üzeri farklı kazanırsa eleştiriden uzak duruyor, inlerine çekiliyor.
Galatasaray kötü oynayarak bir maç kazansın tıpkı Molde maçında olduğu gibi. Ne Berkan kalıyor ne Yunus kalıyor ne hoca ne de hocanın oğlu.
Onlar bu işlerden çok paralar kazanıyor, yayınlarda kazandıkları paralar hariç destekledikleri yerlerden aldıkları kazançlar fevkalade ekstra. Sosyal medya etkileşimlerine siteler güzel paralar ödüyorlar. Etkileşim almak için sizi kışkırtıyorlar siz onlara küfür ederseniz size dava açıp para kazanıyor, onları ifşalamak için postları paylaşırsanız bu sefer etkileşimden para kazanıyorlar.
Yazık küçük yaşta siciliniz bozuluyor anne babanız sizin adınıza mahkemelerde para ödüyor.
Başka bir örnek vereyim 2 tane hesap var biri Galatasaraylı, biri Fenerbahçeli bunlar gerçekte iyi 2 arkadaş sanal da düşman gibi davranıp birbirlerine hakaret edip etkileşim kasıp takipçi topluyorlar arada sizi kışkırtıp hem dava yoluyla hem etkileşimle paraları kaldırıp sizinle alay edip 5 yıldızlı otellerde tatil yapıyorlar.
O yüzden devir değişti gazeteci yorumcu profili çok değişti doğal olarak ta taraftar profili çok değişti.
Galatasaray elbet bir gün Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıracak.
Ama emin olun o kupada hiç hakkı olmayan Galatasaray'ın içine nifak sokmak isteyenler o kupanın kendi başarıları gibi sapından tutmaya çalışacak ama arma aşıkları asla buna müsaade etmeyecekler.
Galatasaray kazanacak, iyilik kazanacak, Galatasaray'a kötülük yapmak isteyenler tarihin karanlık girdabında yok olacak.
Sonuna kadar Galatasaray ve değerlerine sahip çıkanlar olsa da biz zarar verenleri ve kötülüğü önlemekten yanayız. Yalanla iftirayla her zaman mücadele edeceğiz ve o kupa...
Şampiyonlar Ligi Kupası...
Yani müzemizdeki tek eksik kupa...
Aynı kupadaki 8 sabit yıldızdan birisi olduğumuz gibi. ..
Kupa da müzede sahip olduğu yerde olacak.
Kalın Sağlıcakla...


Melih Alpan


ETİKET :  

YAZARIN DİĞER YAZILARI

UYUMAYIN FARK VAR !!! 2024-01-14 FUTBOL YORUMCULARI AĞLAR MI? 2024-01-08 SON NEFES GALATASARAY 2023-12-31 Galatasaray ve Değerlerine Saldıranlar 2023-08-24 MHK'nin Hakem Resitali 2022-10-16 Kerem ve Yunus'un Her Şutu... 2022-10-02 GALATASARAY DÜŞMANLIĞI 2022-09-20 GALATASARAY ZİRVEDE 2022-09-17 Galatasaray Üzecek! 2022-09-12 Galatasaray Ruhu Geri Geldi 2022-09-06 4 Maç Verilmeyen 5 Penaltı 2022-08-29 ASLAN GOMİS ATTI GALATASARAY KAZANDI 2022-08-20 Galatasaray Doğranıyor 2022-08-14 Galatasaray'ı Rahat Bırakın... 2021-06-01 Suçlu Hoca ve Futbolcular mı? YAPMAYIN! 2020-10-02 Vur Kır Parçala...Hakem ''Oyna Devam'' 2020-06-15 RENGİMİZ KIRMIZI BEYAZ OLSUN 2020-06-08