-- Adversting 9 REKLAM ALANI --

-- Adversting 10 --

4 Maç Verilmeyen 5 Penaltı

2022-08-29
Melih Alpan
Melih Alpan

İyimser düşünüp, iyimser bir başlıkla yazıma başlıyorum. Yeni sezon başladı. Galatasaray 4 maç yaptı. Bu 4 maçın 3'ü deplasman 1'i kendi sahasındaydı. Bu maçlarda Galatasaray 7 puan topladı fakat bu 4 maçın 4 'ünden de galip ayrılabilirdi. Organize kötülük, hakemler ve VAR Galatasaray'ın bu 4 maçta 12 puan almasını engelledi.

Şimdi bazı aklıevveller ve Galatasaray görünümlü taraftar kimliği arkasına saklanmış kişiler Galatasaray gol attı mı da hakemler önünü kesti diyecek ama öyle değil.

Bugünkü koşullarda Türk futbol düzenin de en iyi transferleri yapsan, en iyi hocayı getirsen, para harcasan saha dışı etkinliğin olmaz ise sonuç olarak Galatasaray'ın geçen sene ki durumunu yaşarsın. Hakemler ve VAR 7 hafta üstüste seni doğrar. Sen gidersin Avrupa'da yenilgisiz guruplardan lider çıkarsın.

Nasıl mı? Organize kötülük ilk tohumlarını 2000 yılında Galatasaray UEFA ve Süper Kupa'yı alınca attı. Taraflı futbol medyasının çığırtkanları o zaman ''Bu Galatasaray'ın önü kesilmeli'' diye televizyonların canlı yayınlarında avaz avaz bağırıyorlardı. Sonra hep birlikte Galatasaray'ın önünü kesmenin planları içine girdiler. Ne yaparlarsa yapsınlar saha sonuçlarıyla Galatasaray'ın önüne geçemeyince, Galatasaray'ı zirveden indirmenin planlarını yaptılar. Yani saha dışına başvurdular.

İlk teşebbüs ettikleri şey ise Galatasaray'ı futbol medyasının dışına çıkardılar. Üzerine futbol takımının formasını giymiş fanatik muhabirleri sahaya sürdüler. Başarısı olmayan takımlarını medya gücüyle pohpohlayıp Galatasaray'ı kötüleme algısı yarattılar. O yüzden hep Galatasaray'ın çok borcu var Galatasaray batıyor algısını yaratıp 20 yıl boyunca Galatasaray'ın Avrupa yüzü olmasını da engellemeye kalktılar.

Kimin ne kadar borcu var herkes biliyor da, nedense Galatasaray dışındaki takımların borçlarının haber değeri yok.

Fazla uzatmadan günümüze gelirsek bugünün şartlarında Türk futbol medyasının durumunu bütün çıplaklığı ile görürsünüz.

2000 yılında filizlenen hatta temeli atılan organize kötülük Galatasaray'a karşı bugün altın çağını yaşıyor.

Türk Futbol medyasından başladık bugün hangi spor medyasının künyesine baksanız spor müdürü ya Fenerbahçelidir ya da Beşiktaşlıdır.

TFF ve kurulları ayrı bir konu, MHK bünyesinde yer alan hakemler içinde Galatasaray lehine düdük çalabilecek 1 tane hakem yok. Gelinen noktada şayet o düdük yanlışlıkla çalınsın o hakem linç edilir.

Yayıncı kuruluş var birde, kadrolanma orada da mükemmel yapılmış. Maç öncesi yorumundan, maç esnasındaki pozisyonlara kadar taraflı objektiften uzak yanlı.

Unuttukları tek şey Galatasaray ve ona gönül verenler aptal değil. Herşey ayan beyan ortada.

Gelelim Trabzon maçına, maçtan 2 saat önce Boey transferini sosyal medyaya atmak başarılı bir algı çalışması idi ama cevabını Boey sahada Okan Hoca da maçtan sonra verdi. Trabzon Avrupa maçından döndü yorgundu fikrine katılmıyorum, Avrupa'da oynayan 4 futbolcusu sahada yoktu ve Trabzonspor yorgun değildi.

Galatasaray yeni kurulan takım hocası yeni eksikleri var daha 4. maçına çıkmış biraz sabır.

Ve gelelim Ali Palabıyık'a, Seferoviç'in çektiği şut ceza sahası içinde Larsen'in koluna çarpıyor topun yönü değişiyor, hakemin gözü önünde ama görmüyor. VAR'da 6. saniyeci Alper Ulusoy'un gözüne perde iniyor. Daha ilginci pozisyonun  penaltı olduğunu futbol seyircisinin yüzde doksanı maçtan sonra farkediyor. Çünkü FB ve BJK maçlarında olmayan pozisyonlardan penaltı ve kırmızı kart çıkaran VAR'ı tek kelime ile besleyen yayıncı kuruluş Galatasaray'ın penaltı pozisyonunda tekrarı yayından kaçırıyor.

Bakın iddia ediyorum maçlardaki fikstürden hakem atamalarına kadar herşey daha önceden tasarlanmış. yakında kokusu çıkar. Madem atamalar yapay zeka ürünü ise Yasin Kol nerede ve Trabzon deplasmanı hakemlerinin Ali Palabıyık ve Alpaer Ulusoy olması tesadüf mü?

Yayıncı kuruluş neden taraflı Galatasaray'ın pozisyonları neden sansürleniyor, maçta tekrarı verilmeyen pozisyonların maç sonu görüntülerinde servis edilmesinin amacı ne?

VAR neden Galatasaray maçlarında çalışmıyor?

TFF Başkanı bugün tekrar elini masaya vura vura bize kimse etki edemez demek yerine, standartsızlığın farkındayız Kasım'a kadar bekleyin diyebilecek mi?

Bütün Galatasaray taraftarı olanların farkındadır. Siz bakmayın bahisci troll hesapların takımı hocayı kötülemesine Galatasaray iyi yolda.

Galatasaray tekrar ediyorum yeni yapılanıyor, eksikleri var, hocası yeni ama umut veriyor geçen seneyi unutmayın.

Kenetlenelim, biz kenetlenince organize kötülük zavallı kalıyor.

İşin özü ben Galatasaray'ı Trabzonspor maçında beğendim. Galatasaraylı futbolculara ve Okan Hocaya sonuna kadar destek vereceğim. Şampiyonluk ışıltısını bu maç gördüm kenetlenirsek zor olanı kolaya çeviriririz.

Kalın Sağlıcakla...

Melih ALPAN


ETİKET :   Galatasaray Gomis Aslan Melih Melih ALPAN

YAZARIN DİĞER YAZILARI

UYUMAYIN FARK VAR !!! 2024-01-14 FUTBOL YORUMCULARI AĞLAR MI? 2024-01-08 SON NEFES GALATASARAY 2023-12-31 Galatasaray ve Değerlerine Saldıranlar 2023-08-24 MHK'nin Hakem Resitali 2022-10-16 Kerem ve Yunus'un Her Şutu... 2022-10-02 GALATASARAY DÜŞMANLIĞI 2022-09-20 GALATASARAY ZİRVEDE 2022-09-17 Galatasaray Üzecek! 2022-09-12 Galatasaray Ruhu Geri Geldi 2022-09-06 4 Maç Verilmeyen 5 Penaltı 2022-08-29 ASLAN GOMİS ATTI GALATASARAY KAZANDI 2022-08-20 Galatasaray Doğranıyor 2022-08-14 Galatasaray'ı Rahat Bırakın... 2021-06-01 Suçlu Hoca ve Futbolcular mı? YAPMAYIN! 2020-10-02 Vur Kır Parçala...Hakem ''Oyna Devam'' 2020-06-15 RENGİMİZ KIRMIZI BEYAZ OLSUN 2020-06-08